Kalendář koncertů 3/2014

Kalendář koncertů 3/2014

28. 02. 2014  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Březen lze brát jako malý warm-up pro letní měsíce. Hlavním tahákem jsou američtí The Men, kteří zahrají v Lucerna Music Baru (a ne na strahovské Sedmičce). Do Prahy se ale podívá také Rufus, Anna Calvi nebo Napszyklat. V Ostravě zahrají Tichonov.
5.3. Tibet žije: Květy, Čokovoko, Debbi Love (Rock Café)
O kapelách, které vystupují v rámci akce Tibet žije se není třeba dlouze rozepisovat – důležité je, že podpoří akci, organizovanou Spolkem Lungta, která má přinést vzdělání (konkrétně videa Khan Academy) Tibeťanům v jejich mateřském jazyce. Součástí akce bude ochutnávka tibetských jídel a performerka-moderátorka večera Bio Masha.

6.3. Napszyklat (MeetFactory)
Pro ty, kteří Napszyklat neznají, bude užitečné vyjmenovat vlivy, které tuto polskou kapelu utvářely: Steve Reich, Devendra Banhart, Four Tet nebo ANimal Collective. Je těžké si představit, co přesně mohlo mixem těchto velkých jmen vzniknout, o to lehčí je ale zajít na jejich koncert. Napszyklat hrají eklektickou směs mnoha žánrů (společný jmenovatel: hip-hop) a jsou nejreprezentativnějším příkladem dlouhé tradice polské avantgardy.

11. 3. The Plastic People of the Universe & Filharmonie Brno (Divadlo Archa)
První setkání Havla, který se rozhodl vystoupit proti nesmyslnému pronásledování neškodných mániček, s Plastikama bylo ještě poznamenáno vzájemnou nedůvěrou. Aby ne, přísná alternativa se setkala a precizností a organizovaností. Zdá se ale, že partnerství, které tímto setkáním vzniklo a v důsledku definovalo československý disent v čele s Havlem, vytrvá navěky. V Arše představí Plastici spolu s brněnskou filharmonií desku Co znamená vésti koně, která vznikla na Havlově haciendě a místě jeho posledního vydechnutí, na Hrádečku. Ti, kteří se měli šanci na tomhle místě potkat, třeba pod dohledem věčně přítomných „příslušníků“, na to nezapomenou. Vznik desky, ale i jiné akce Hlavsy a jeho Plastiků jen připomíná, jak kreativní a svobodomyslné místo to bylo – po Pašijích, které v doprovodu symfonického orchestru ožily v roce 2012 to bude opět silný zážitek.
 

21.3. The Men (Lucerna Music Bar)
The Men si svou pražskou premiéru odbyli, pokud se nepletu, minulý rok na strahovské Sedmičce – diskuze, zda jim přesun do Lucerna Music Baru bude či nebude svědčit, nerozetne nikdo jiný než samotný koncertní zážitek. A vsadil bych boty, že to bude opět výjimečná zkušenost. The Men jsem poprvé zaregistroval s jejich skvělou a pořádně zašpiněnou avantýrou Leave Home, ale je potřeba uznat, že od té doby se toho stalo strašně moc, včetně dalších několika desek a několika set koncertů – s každým z nich jsou Muži dospělejší a vyhranější (a také žánrově jinde). Když se naposledy ukázali na Sedmičce, byl to překvapivě melodický, ale stále extrémně dynamický zážitek. Už tehdy jsem si tak nějak intuitivně říkal, že bych je rád slyšel ve větším prostoru. A přání bylo vyslyšeno.
 

1.3. Cloud Booat (Potrvá, Praha) / 2. 3. James Arthur (LMB) / 1. 3. Crystal Stilts (Pilot, Praha) / 1. 3. The Felines + Wild Tides (Café v Lese, Praha) / 4.3. Zrní + Korben Dallas (LMB) / 6.3. Anna Calvi, supp. Kitchen (LMB) / 6.3. Grails (Pilot, Praha) / 7.3. Forest Swords, supp. Les Homosexuels (MeetFactory) / 9.3. Frank Turner (LMB) / 10.3. Fanfara Tirana meets Transglobal Underground (LMB) / 11. 3. Tortured Soul (LMB) / 13.3. Demented Are Go (Strahov007) / 14. 3. Disclosure (SaSaZu) / 14. 3. Parov Stelar Band (Brno) / 15. 3. Kosheen (Karlovy Vary) / 15.3. Arms and Sleepers SOLO (Strahov007) / 16.3. Daughtry (Roxy) / 18. 3. Bastille (SaSaZu) / 19. 3. Mňága a Žďorp (LMB) / 21.3. Tichonov + Sky to Speak + Kasioboy + Lunarechos (Barrák, Ostrava) / 25.3. Rufus Wainwright (Divadlo Hybernia, Praha) / 30. 3. The Birthday Massacre (LMB)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FRANK TURNER & THE SLEEPING SOULS

Neděle 9. 3. 2014
Vstup: 440 Kč v předprodeji
Vystupují:
Frank Turner (UK) s kapelou The Sleeping Souls, Andrew Jackson Jihad (USA), Ducking Punches (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika