Hidden Orchestra a Floex v Paláci Akropolis

Hidden Orchestra a Floex v Paláci Akropolis

19. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Že v prvním čtvrtletí každého roku uvítáme v České republice skotský nujazzový kvartet Hidden Orchestra už je taková pěkná tradice. Letos se na začátku dubna představí v Olomouci, Brně a dorazí i do žižkovského Paláce Akropolis.
Přivezou mix sofistikované elektroniky, klasických jazzových nástrojů, post-rocku a ambientu, který stojí na energické náloži dvojice bicích. Žánrově nezařaditelní, tajemní a hlavně nenapodobitelní – to všechno jsou Hidden Orchestra ze skotského Edinburghu. Jejich originální hudební fúze jazzu, post-rocku a ambientu bývá někdy označována jako ideální soundtrack k nočním procházkám, k čemuž svádí název jejich debutu Night Walks z roku 2010. Jak ale ukázaly jejich předchozí koncerty na území České republiky, nokturální hudba v podání kvarteta v čele s multiinstrumentalistou Joe Achesonem rozhodně nejsou jen rozjímavé nálady. Místo v nich má i energická smršť, nakonec Hidden Orchestra disponují dvěma bubeníky. Těleso, které novináři srovnávají s podobně stylově velkoryse rozkročenými projekty jako jsou Jaga Jazzist či The Cinematic Orchestra, zavítá v lednu do Prahy už po čtvrté.
 

Mozkem i duší Hidden Orchestra je Joe Acheson. Do Edinburghu se přestěhoval na konci tisíciletí kvůli studiím a Skotsko mu učarovalo. Od roku 2003 natáčel ve svém domácím studiu hudbu pro televizi, rádio i reklamní spoty, vždy ale toužil dát dohromady také vlastní kapelu. Prvního spoluhráče našel ve své manželce Poppy Ackroyd, která je vystudovaná houslistka a zbytek kapely se rekrutoval ze dvou výtečných skotských bubeníků, které přestaly bavit studiové projekty. Z Joe Acheson Quartet se během roku 2010 stal Hidden Orchestra a začaly přípravy na natáčení debutu Night Walks. Originální fúze jazzu, filmové hudby a ambientu se ujala prestižní britská značka Tru Thoughts a kapela za ni sklidila zasloužené ovace.
 
Na stejné značce vydali Hidden Orchestra v říjnu 2012 i své druhé album Archipelago a na desce nechybí ani singl Flight, v němž hostuje na klarinet Tomáš Dvořák alias Floex. Legenda domácí elektronické scény s Hidden Orchestra dlouhodobě spolupracuje a v roli hosta by se měl objevit i v Paláci Akropolis. Do Prahy se skotský kvartet vrací po roce naplněném pilným koncertováním. Svoji diskografii rozšířili „jen“ vinylovým EPčkem Archipelago Remixes, na kterém skladby z posledního alba dostaly nový kabát od DC Breaks, Kelpeho, legendy jménem King Britt a ruského producenta Long Arm. Ve čtvrtek 3. dubna předvedou Hidden Orchestra českému posluchači svůj nenapodobitelný styl postavený na neúnavném zvukovém hledačství a dostane se i na nové skladby z připravovaného třetího alba.
 
Hidden Orchestra hrají v obsazení:
Joe Acheson – basa, elektronika
Poppy Ackroyd – housle, elektronika
Tim Lane – bicí a perkuse
Jamie Graham – bicí a V-bicí
 
Napsali o Hidden Orchestra:

„Jejich hudba se dá popsat jako překrásný hluk.“
BBC
 
„Emocemi nabitá cesta tím nejlepším filmem, který nebyl nikdy natočený.“
The Skinny Magazine
 
„Půlnoční ukolébavky, které vás chopí do svých spárů a nepustí.“
Clash Magazine
 
 
Další informace a audio ukázky:
www.hiddenorchestra.com
www.myspace.com/hiddenorchestra
www. palacakropolis.cz

Předprodej lístků v sítíchTicketpro, Ticketportal i Ticketstream  a kavárně Paláce Akropolis:
299,- Kč v kavárně Paláce Akropolis
299,- Kč+ poplatky v předprodejních sítích
380,- Kč na místě

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HIDDEN ORCHESTRA

Čtvrtek 3. 4. 2014
Vstup: 299 - 380 Kč
Vystupují:
Hidden Orchestra (UK), Tomaš Dvořák (Floex)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika