Worakls: Nemusíme být slavní, abychom byli šťastní

Worakls: Nemusíme být slavní, abychom byli šťastní

19. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
V pátek 21. března proběhne v pražském klubu Magnum premiérový díl klubovky Be My Guest. Na něm se představí francouzský dj a producent Worakls, doplní ho Roman Rai a řada dalších. Máme pro vás exkluzivní rozhovor s headlinerem akce.
Ahoj Kevine! Je to pro nás velké potěšení, že vystoupíš poprvé v České republice právě u nás v klubu Magnum. Takže moje první otázka zní: Co jsi slyšel o naší malé zemi? Už jsi u nás někdy byl a víš něco o naší hudební scéně? Máš zde nějaké přátelé?
Ahoj! Potěšení je na mé straně, děkuji moc za pozvání! Upřímně, pokaždé se snažím vyzjistit co nejvíce informací o zemi, kde se zrovna chystám hrát. Bohužel jsem zatím v České republice nebyl a jediné co vím, že Praha je nádherné město, co jsem viděl z fotek. Doufám, že budu mít trochu času projít si město a zjistit něco o Vaší kultuře.

Jak se momentálně máš? Pracuješ na svém prvním albu? Nebo jsi plně vytížen svojí tour?
Mám se velmi dobře, díky. Momentálně se soustředím na práci na mém prvním originálním soundtracku pro jeden krátký film, ale hned jak to dokončím, tak začnu konečně pracovat na svém prvním albu! Moc rád bych ho konečně vydal! Přestože mám v součané době docela hodně hraní, stále mám hodně inspirace, kterou bych rád vyjádřil svojí hudbou.

Worakls

Tvůj track “Porto” vznikl ve spolupráci s tvým otcem. Jaký máš vztah se svojí rodinou? Vím, že pocházíš z hudební rodiny. Jakou hudbu tvoří tvoji rodiče?
Se svojí rodinou mám velmi blízký vztah, přestože bydlíme relativně daleko od sebe, tak je to silný vztah. Můj otec je kytarista samouk a máma také dříve hrála na kytaru, ale už s tím přestala. Bylo to pro mě velké potěšení udělat track s mým otcem. Dříve jsme spolu hrávali, zpívali, občas se k nám přidal i můj bratr a sestra, ale to už je hodně dlouho.

Co si tvoji rodiče a přátelé myslí o tvé hudební kariéře? Jsi poměrně mladý a za krátkou dobu se s tebe stala celosvětová hvězda.
Popravdě o tom ani moc nemluví. Jsou pořád stejní a myslím, že moje rodina je na mě velice hrdá, stejně tak jako já jsem hrdý na ně. Nemusíme být slavní, abychom byli šťastní. Nechci být slavnější a slavnější. Pouze chci dělat hudbu, která se mi líbí a zlepšovat se v tom. Moji přátelé mě neustále podporují a s některými z nich i spolupracuji. Jsou zde, když je potřebuji a naoplátku jsem tu já, když oni potřebují mě. Podle mě je velice důležité být obklopen lidmi, kterým můžeš věřit, a kterým je naprosto jedno, jestli jsou přátelé s někým slavným. Je to velice podstatné udržet si vyvážený život. Nevím, jestli budu hvězda, tak jak říkáš ty. Žiju pouze současností. Tyto mé navázané vztahy nezmění nic, co by se mohlo stát v mém profesním životě.

Kdo je tvůj oblíbený umělec a jakou hudbu máš rád? Jaká je tvoje inspirace pro skládání hudby? Máš nějaké své specifické místo, kde tvoříš hudbu?
Můj nejoblíbenější umělec všech dob je Hans Zimmer. Miluju hudbu z filmů, bossa nova, fado, klasiku, rock and roll a samozřejmě elektronickou hudbu. Občas skládám ve svém domácím studiu, ale momentálně spíše hledám zajímavá místa, která mě naplňují konkrétní energií, takže většinou vezmu svůj počítač a skládám si, kde se mě zrovna nejvíc líbí.

V pátek vystoupíš v pražském Magnum Club & Restaurant. Majitel klubu je také z Francie, stejně jako ty. Chystáme se pro tebe připravit hezkou večeři z naší restaurace. Jaké jídlo máš rád ty? Máš nějakou vtipnou historku z tvých cest ohledně jídla?
Mám rád jídlo všeobecně, sem milovník dobrého jídla. Bohužel nemám žádnou vtipnou historku. Rád bych u Vás vyzkoušel nějaké české jídlo pokud to bude možné.

Jak jsem již psal, začínáš být docela hvězda. Jak to máš s holkama? Máš hodně fanynek? Máš přítelkyni nebo pouze grupies? Protože si myslíme, že holky tě musí milovat.
Haha, to je mi ale otázka. Dobře, nevím jestli mám více holek mezi fanoušky než kluků, ale asi je stejně zklamu, protože mám přítelkyni.

Jaký je pro tebe osobně rozdíl hrát na velkých festivalech a v malých klubech?
Myslím si, že je to velký rozdíl. Když hraju na velkých festivalech, tak si užívám takzvaný “big crowd effect”. Kdy všichni křičí a povzbuzují tě až tak, že to cítíš uvnitř. Ale na druhou stranu si od nich relativně daleko. Když hraješ v menších klubech, můžeš si plácnout s fanoušky, tancovat a užívat si mejdan s každým. Je to více privátní akce. Samozřejmě mám rád obojí.

Jaký byl tvůj úplně první gig? Jak vzpomínáš na své začátky?
Můj úplně první gig, tak to byla totální pohroma! Pozval jsem strašně moc kamarádů, mojí rodinu. Každý tam byl, aby to viděl. Byl to velice malý bar, jeden z těch špatnejch. :) A když jsem začal hrát, tak jsem zjistil, že nic nefunguje jak má. Takže jsem po třech minutách prostě skončil. Ale naštěstí mě tato špatná zkušenost nijak nepoznamenala. Začátky v tomhle oboru nikdy nejsou jednoduché. Musíš být trpělivý. Přijmout, že hraješ druhý housle, když ti někdo dá šanci si zahrát. Ale po nějakém čase a práci se ti to určitě vrátí.

Máš nějaké cíle ve své kariéře? Nějaké místo, kde by si chtěl hrát?
Určitě, jak sem již zmínil, tak bych rád vydal album nebo dvě. Někde konkrétně? Ano, je hodně míst, kde jsem ještě nehrál a chtěl bych je navštívit. Budu rád, když budu schopen navštívit co nejvíce možných míst na celém světě a hrát svou hudbu. Baví mě hrát jednou tady, jednou tam a dávát mým fanouškům to nejlepší.

Můj dobrý tvrdí, že si nový Paul Kalkbrenner. Co si myslíš o této světové hvězdě?
Myslím si, že Paul je velký a velice talentovaný umělec, udělal hodně tracků, které miluju. Ale rozhodně nechci být nový Paul, radši budu sám sebou, odlišný!

Další člověk, o kterém bych s tebou chtěl mluvit je Laurent Garnier. Znáte se spolu? Už jste spolu někdy hráli? Má v České republice velikou základnu fanoušků, tak doufáme, že budeš jeho následovník.
Bohužel jestě ne, znám jeho hudbu a mám k němu obrovský respekt. Ale nikdy jsem se s ním osobně nesetkal. Možná si spolu jednou zahrajeme společně v České republice.

Pokud by si měl neomezený rozpočet na uspořádání párty tvých snů. Kdo by tam hrál? A kde by se párty konala?
Pokud bych měl neomezený rozpočet, tak bych zabookoval: N´to, Joachim Pastor, NU, Extrawelt, Kollektiv Turmstrasse, Paul Kalkbrenner, Laurent Garnier, Carl Cox, Booka Shade a to jsem určitě ještě na spoustu lidí zapomněl. Myslím, že párty by mohla proběhnout v Marseille.

Pokud by si nezačal dělat hudbu, co by bylo tvé normální zaměstnání? Co děláš ve svém volném čase a jaké jsou tvé koníčky?
Pokud bych nedělal hudbu, tak bych určitě stejně přemýšlel nad něčím uměleckým. Mohlo by to být cokoliv. Malování, kreslení, fotografie, film, cokoliv. Jsem velkým fanouškem fotbalu. Hrával jsem s přáteli dvakrát týdně. Je to ideální pro udržení zdravého života.

Kevine, děkujeme za rozhovor a moc se na tebe těšíme 21. března v Praze. Můžeš něco vzkázat tvým fanouškům? Co od tebe můžou očekávat?
I já se opravdu nemůžu dočkat svého prvního vystoupení v Praze, když mi to můj bookingový manažer napsal, tak jsem bylice vzrušený a překvapený. Můžete čekat, že podám 100% výkon a udělám maximum proto, abyste si mejdan pořádně užili!

Otázky pokládal: Tokátko (magnum club)

Dodal: Štěpán Ježek, Epic Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE MY GUEST: WORAKLS

Pátek 21. 3. 2014
Vstup: 100 - 200 Kč
Vystupují:
Joachim Pastor (FR), Roman Rai, TGT, Akrom, Tokatko
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

20. 03. 2014 | 13:35:56
+0 | -0

Velmi příjemný rozhovor

Dočetla jsem až do konce,což se mi často nestává. Ten mladý umělec nás velmi zaujal. A mile mě překvapily jeho zdravé názory. Též se ho nemůžeme dočkat a těšíme se! :)
Korektura
19. 03. 2014 | 16:09:40
+0 | -0
Velmy dobře....:-))
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika