6. Reggae Meeting bude pod hradem Žebrák

6. Reggae Meeting bude pod hradem Žebrák

06. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Červen se opět blíží a s ním pravidelné datum festivalu Reggae Meeting. Letos se dočkáme už šestého ročníku, tentokráte pod hradem Žebrák ve vesnici Točník, 40 km od Prahy směrem na Plzeň.
Promo: Připravujeme dvě ozvučené scény, což bude klasicky větší pódium pro kapely a scéna pro soundsystém, u kterého vystoupí parta selektorů a zpěváků. Ale nepředbíhejme, tato akce je v první řadě o samotném setkání lidí, kteří mají rádi hudbu, takže na prvním místě jste vy. Pro vaše zázemí bude k dispozici prostor ke stanování a parkování (obojí po 40 Kč za stan / auto na den), což je příspěvek, který jde do kasy obce. Zároveň je možné se ubytovat v přilehlých penzionech, jejichž kontakty brzy najdete na festivalovém webu. Vstupné na samotný festival bude opět dobrovolné, ale vzhledem k nákladům na organizaci samozřejmě vřele vítané. O občerstvení se postará několik barů, na místě bude vegetariánská kuchyně, grill, čajovna a parta dalších stánků. V neposlední řadě je kousek od místa konání rybník, takže plavky s sebou ;-) Teď už ale o samotném programu letošního ročníku…

Hlavním zahraničním hostem na Live Stage tentokráte bude 11tičlenná reggae kapela King Banana z Německa, která na podzim překvapila svým výborným koncertem v pražské Roxy. Domácí scénu budou v první linii reprezentovat skupiny Švihadlo a United Flavour, s kterými se navíc představí i El Condorsito, což je zpěvák původem z Chile, který teď žije částečně ve Vídni a Berlíně. Další vzácným hostem bude Juakali, který přiletí až z Trinidadu a vystoupí s dubovou kapelou Babylon Station. Požehnaně bude letos i reggae kapel z domácích luhů a hájů, protože dorazí Messenjahs, Urban Bushman, Vokokos, Confessions feat. Asheema & Jah Coco a Brand New Second Hand. Ska přijedou reprezentovat Prague Ska Conspiracy a kontakt s kořeny Afriky nám zprostředkuje vedle vynikajících bubenických skupin TiDi TaDe a Dunumba i parádní afrobeatová kapela jménem Tshikuna. A v neposlední řadě vystoupí na hlavním pódiu i kvartet zpěvaček Yellow Sisters, které nás okouzlily svou prací s možnostmi hlasu a rytmu. Dobrá hudba nezná žánrových omezení a jsme rádi za každou z těchto kapel, které se rozhodli podpořit Reggae Meeting.

Nabitý program bude i na soundsystémové scéně Growshop Dancehall, která vedle finále turnaje 45Clash představí partu selektorů od osvědčených jmen, jako jsou Pro Sound Systém, Princess T & Babylonrocka, Oneheartman, WaddUp Sound, Aphrikka Nattynational, Irie Memba, Admirál Kolíbal feat. El Condorsito, Lionhead, Papa Pot, Peeni Walli a mnoha dalších. Z Německa tradičně dorazí Rizla a navíc Mortal Kombat Sound, kteří pro změnu okouzlili na březnovém zahřívacím indoor festivalu Snow Splash. Osvědčenou klasikou v programu jsou odpolední latino vstupy, které zahrají DJs Baltazar & Mikulash a noční dávka raggajungle v podobě setů od dvojky Mad4Ce & Chong X, Suki, Appu a dalších.

reggae

www.reggaemeeting.net

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
:-)
12. 06. 2006 | 20:58:53
+0 | -0
žebrák :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika