Evol Intent v rozhovoru k Bassinfection

Evol Intent v rozhovoru k Bassinfection

24. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dubnová Bassinfection se nezadržitelně blíží - za tři týdny, tedy 11. dubna vystoupí v Brně v areálu Zbrojovka dj Gigantor z americké formace Evol Intent. Při té příležitosti jsme mu položili pár otázek a výsledný rozhovor teď servírujeme vám.
Knick, Gigantor a The Enemy = Evol Intent. Kdy a jak jste se dali dohromady a proč Evol Intent?
Poznali jsme se s Knickem při studiu na University of Alabama, potkali jsme se skrze djing na různých akcích a zjistili, že oba chceme začít skládat DnB. Udělali jsme pár věcí, jedna z nich, kterou jsem zmáknul já, se jmenovala „Take That“ a měla vyjít jako release EI001, ale pak jsme se doslechli o Enemym, který vyhrál webový DJ battle proti našim kamošům z Birminghamu. Jeho sound nás hodně nadchnul, tak jsme ho přizvali a tak vznikli Evol Intent. Jméno jsme si primárně vybrali kvůli tomu, že to zní temně - jako náš sound, ale postupně se ukázalo, že rezonuje i ta „love“ v tom obrácení schovaná.
 

Jaké jsou Tvé začátky, kdy jsi se dostal k drumandbassu, k djingu a k Evol Intent?
Každý z nás měl nějakou muzikální minulost; předtím než jsme se začali angažovat v taneční hudbě, hráli jsme v různých punkových, hardcorových kapelách a postupně se propracovali až k elektronice.

V Česku budete myslím vystupovat podruhé, kdo z vás přijede a na co se na Bassinfection můžeme těšit? Bude to jen o drumandbassu?
Tentokrát to bude Gigantor a můžete se těšit na set složený nejen z DnB, ale nejspíš budou mít všechny tracky dnb tempo.

Evol Intent

Ve své době jste vydávali desky na Barcodu, Renegade Hardware, na svém Evol Intent... Spousty vašich desek a remixů se stalo kultovými. Cítili jste to taky doma, nebo ten úspěch byl "jen" evropský?
Kus toho úspěchu dokázal překonat oceán a zakoušíme ho i v America, rovněž „kultovní status“ a respekt. Ale na rovinu, v Evropě je to rozhodně cítit víc a je tam i mnohem větší fanouškovská základna drumnbassu jako takového.

Evol Intent se stali jakýmsi synonymem pro hodně velkou řezničinu, amen breaky s hardcorovým kopákem a nutnou dávkou něčeho navíc, ve výsledku často označovaného jako inteligentní dark drumandbass. V roce 2008 přišlo album Era Of Diversion a konec Evol Intent tak, jak jsme je znali. Co se stalo?
Kolem a kolem jsme prostě došli do bodu, kdy nám přišlo, že jsme vymlátili z heavy amenu už úplně všechno (i když pár takových věcí ještě lze najít na Era of Diversion), co šlo, nemluvě o tom, že hodina amenovejch věcí ti v USA vyklidí parket do posledního místa (a nutno dodat, že v Evropě už pomalu taky). I přesto máme v současnosti rozdělaných pár věcí postavených na tvrdších amenech, ale po pravdě se spíš zaměřujeme na více „tanečnější“ dnb, stále však s  temným ostřím!

V Americe delší dobu frčí dubstep / electro house, spousta bývalých drumandbass producentů přesedlala právě sem, včetně vás. Není to škoda?
Mno když si projedeš náš katalog, čítající přes 70 releasů, tak jsme oficiálně vydali asi jen 4 dubstepový tracky (nepočítaje remixy) a vedle toho jen pár spíš experimentálnějších věcí (třeba jako na CD verzi Era of Diversion). Základem bylo rozhodnutí prozkoumat více ostatní žánry (a ano, včetně našich vedlejších projektů). Jeden ze základních elementů „soundu Evol Intent“ je to, že ho vždycky poznáš, ať už tvoříme v jakémkoliv žánru, nemluvě o tom, že by tenhle projekt nepřežil tak dlouho, kdybychom dělali jen temný amenovky.

Evol Intent

Jak to je s Evol Intent dnes? Každý z vás má svůj vlastní non-dnb projekt, pověz mi něco o Tvém projektu Computer Club a třeba i o projektech kolegů The Enemy a Nicka.
Evol Intent furt jede, brzy nám vyjde EP a taky pár singlů a remixů. Je to vlastně docela vtipný, tvořím teď občas drum and bass pod jménem „Computer Club“, ale nezní to jako Evol Intent (myslim, že to není až tak tvrdý), poslední dobou se ale věnuju hlavně Evol Intent. Na každý pád mě teď vyjde pár věcí pod hlavičkou Computer Club, ve více žánrech. No a co se týče ostatních, tak Knick dělá stále „Bro Safari“ a má v USA fakt úspěch. Enemy zas svoje „Treasure Fingers“ a k tomu teď rozjíždí další alias „Ashley Scott“.

Jak vypadají Tvá vystoupení? Dnes djing neznamená jen CD, DVS, nebo vinyl, ale jde díky stále novým technologiím dopředu a je možné z něj udělat vlastně takový menší koncert.
Jsem dost šokovaný, že tahle bitva CD vs Vinyl ještě v roce 2014 někoho zajímá, myslel jsem si, že dnes je to CD vs Ableton Live.

Ve vší vážnosti na všechny svoje aktuální sety nastupuju s USB v ruce. Je to lepší kvůli rychlejším cues (nemusím čekat než se naloaduje CD) a pomáhá mi to dělat moje sety mnohem zábavnější!

Co plánují Evol Intent / Gigantor v roce 2014?
Máme v plánu pár releasů, nějaký soutěže o ceny a další epizody Evol Intent Podcastu známého jako „the Evolcast“(subscribněte si jej na iTunes nebo je ke slyšení na naší Soundcloud stránce)!

Dostal bych asi vyhubováno, kdybych se nezeptal. Je nějaká reálná šance, že se Evol Intent vrátí k výrobě dalších kultových drumandbass pecek?
Kde sakra tvoji kolegové přišli na nápad, že jsme přestali dělat drum and bass? Fakt jsem si nevšiml, že bychom s tím sekli. Možná jim uniknul náš remix „The Sun“ (Concord Dawn/Black Sun Empire), ale jak mohla někomu uniknout kolaborace s Noisií „The Liquid“? (která je fakticky několik let stará pozn. redakce). Obě jsou to nový věci a rozhodně se jedná o drum and bass.

Pokud si vyhledáte nebo poslechnete sety nahrané od Shambhala mixu 2012, tak jsou v nich zatím nevydané Evol Intent věci, a všechny jsou drum and bass. Teď jsem trochu rozladěný, jakože co máme ještě udělat navíc pro to, aby se náš drum and bass dostal k našim fanouškům, než ty tracky vydat. Takže bych k tomu chtěl říct, že pokud někoho zajímá, co děláme a všechny novinky o našich releasech a aktivitách, tak ať sleduje naše stránky na sociálních sítích, nebo aspoň minimálně ten soundcloud, kde teď rozdáváme plno věcí ke stažení zadarmo.

Aktuální Top 10?
1. Evol Intent - 'Fuck Your Scene'
2. Evol Intent & Eye-D - 'Jim Skynner'
3. The Upbeats - 'Rituals'
4. SPL - 'The Sickness'
5. State Of Mind & Black Sun Empire – Unconscious
6. Jackal - 'Power Move (Evol Intent Reflip)'
7. Hive - 'Neo (Audio Remix)'
8. Evol Intent & Gridlok - 'We Are Not Alone'
9. Body & Soul - 'Neighborhood'
10. Teddy Killerz & Aeph - 'Mistrust'

Díky moc za Tvůj čas a těším se na Zbrojovce!
Díky díky, hrozně moc se těším, že s váma všema zapařím!

Rozhovor zpracoval DJ Soldik.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/1416519321920089/

Dodal: Va.czech , Bassinfection
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 11. 4. 2014
Vstup: 250 - 350 Kč
Vystupují:
EVOL INTENT (Evol Intent rec. / USA), GANCHER & RUIN (Prspct / RU), MEFJUS (Neosignal / AT), SUBTENSION (Renegade hardware / SK), METHLAB DJ (Methlab agency / UK), KILLA & DOOX (Wenkow sound), MERCUR (Bassinfection), VACZECH (Bassinfection), NANCI & PHOEBE (Congo Natty Bass / UK), DJ SNUFF (Congo Natty Bass / UK), CHANGING FACES (Liquicity / SK), PIER (Redrum crew), HELMUT (Redrum crew), ELPECHO (Bassinfection), NTKZ (Bassinfection), MC LOGIC (The Peoples Army / UK), DJ SNUFF (The Peoples Army / UK), SIDE 9000 (Owntempo rec.), DON PEDROPOULOS (142 bpm), PARABOT (Pohon crew), CIMBÁLOVKA VERONICA, MAX W. (Electro Swing Bohemia), DR. BALKAN (Bassta fidli crew), OREA (142 bpm), DUBOISE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika