V sobotu startuje Lunchmeat festival

V sobotu startuje Lunchmeat festival

28. 03. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lunchmeat festival s pořadovým číslem 5 začíná tuto sobotu v klubu Neone v pražských Holešovicích vystoupením amerického analogového freaka Groundislava. Audiovizuální přehlídka současných trendů potrvá celý měsíc až do 25. dubna, kdy vyvrcholí ve Veletržním paláci dvěma večery.
V roli headlinerů pátečního večera 25. dubna se představí IDM veterán Tim Exile a jeden z největších objevů poslední doby, Brit Evian Christ, který na sebe upozornil mimo jiné producentskou účastí na poslední desce Kanyeho Westa Yeezus.

Evian Christ

Pátým rokem je Lunchmeat festival neoddělitelnou součástí tuzemské klubové scény a jedním z ukazatelů možností inovativního propojení elektronické hudby a vizuálů. Letošní ročník bude výjimečný, poprvé potrvá celý měsíc a proběhne na několika místech v Praze. Čtyři víkendy po sobě se v klubu Neone uskuteční warm up večery s nadžánrovou dramaturgií a denními tématickými workshopy.

V hudební dramaturgii také stojí za pozornost originální tvůrce emotivní elektroniky Koreless, dvaadvacetiletý DJ a producent Nadus, jeden z nejslibnějších úkazů současné klubové scény New Jersey, nebo britský beatmaker Rain Dog, kterému letos na značce Project Mooncircle vyšlo debutové album Two Words. Kdo navštívil Lunchmeat festival loni, určitě přivítá návrat Kanaďana a nynějšího barcelonského expata Sinjina Hawkea, který tehdy připravil hotové beatové orgie a za poslední rok rozhodně nespal na vavřínech. Vrátí se také Kangding Ray, který svůj zvuk letos výrazně posunul dál s novou deskou a jeho aktuální vystoupení tak bude patřit k vrcholům jednoho z warmupových večerů. Fanoušci zvuku, kterým se prezentuje třeba Hudson Mohawke, by měli zbystřit u jména 813, protože tento moskevský hasič navzdory své původní profesi stihnul během posledních několika let rozpoutat pořádný požár na současné elektronické scéně. V rámci jednoho z warmupových večerů také představí ostrovní beatový guru Slugabed nejnovější objevy svého labelu Activia Benz.

Lunchmeat festival se již od prvního ročníku představuje jako audiovizuální přehlídka české a světové hudební a umělecké scény. V průběhu čtyř zahřívacích týdnů je možné navštívit workshopy, kde bude účastník seznamován s různými technikami, spojenými s VJingem, videomappingem, možnostmi digitální ilustrace s nástrojem Tagtool nebo i hudební produkcí. Workshopy povedou profesionální vizualisté z týmu Lunchmeat, přidají se hudebníci Bonus, Mary C a syntezátorový DIY nadšenec Buran Electrix. Odměnou za vydané úsilí může být návštěvníkovi vlastní projekce během warm-up večera v klubu Neone nebo ve veřejném městském prostoru.

Úplnou novinkou v program festivalu je samostatná výstava, která se bude konat v prostorách The Chemistry Gallery. V týdnu před hlavním festivalovým dnem zde představí originální instalace špička české vizuální scény. Jmenujme například člena videomappingové skupiny The Macula Dana Gregora, čerstvě nominovaného umělce na cenu Jindřicha Chalupeckého Richarda Loskota, světelného experimentátora Daniela Hanzlíka nebo mladého umělce, žijícího v Londýně Michala Pustějovského. S festivalem se také propojí přední domácí projekt Vetřelci a volavky autora Pavla Karouse.

Již tradičně zve produkce Lunchmeat festivalu ke spolupráci rezidenty - zahraniční umělce, jejichž úkolem je originálně a inovativně zpracovat stage design a projekci pro vybraného hudebníka. Letošní imersivní propojení zvuku a obrazu obstarají anglický producent Tim Exile, vizuální umělec - Francouz Desaxismundi, japonská scénografka a architektka Shizuki Hariu a light design scény obstarají Petr Pufler a Dmitri Berzon.

Veškerá hudební produkce v rámci Lunchmeat festivalu je přímo propojena s vizuální složkou. Ke každému hudebnímu setu vznikne v reálném čase nová, originální projekce, která nebude pouhým doplňkem zvuku, ale symbioticky se s ním propojí. Mezi českými interprety vyzdvihněme VJku Texu, která vystoupí s 813, talentovaného člena Lunchmeat labelu Pavla Karafiáta s generativní projekcí pro Naduse, nebo analogovodigitální duo TV Tiger, které doprovodí Groundislava, hudební hvězdu prvního warm upu v Neone.

Lístky na každý warmup večer se budou prodávat pouze v klubu Neone za cenu 150 Kč a od 23:00 za 190 Kč. Zde také bude v prodeji limitovaný počet full festival pasů za 1000 Kč. Předprodej na hlavní večery bude spuštěn 1. 4. na serveru GoOut.cz. Ceny workshopů jsou uvedeny na festivalovém webu www.lunchmeat.cz.

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL - WARM UP

Sobota 29. 3. 2014
Vystupují:
Groundislava (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika