Reportáž z koncertu Shapeshifter

Reportáž z koncertu Shapeshifter

08. 04. 2014  |  Autor: Veru  |  Komentáře (0)
V bouřkový čtvrtek 3. dubna se v Lucerna Music Baru opět tancovalo. Energický drum‘n’bassový nářez předvedli tentokrát novozélandští Shapeshifter v čele s nepřehlédnutelným Paora ‘P Digsss’ Aperou.
Shapeshifter jsou českému publiku již poměrně známí. Od proslavení v roce 2009 s průkopnickou deskou The System Is a Vampire stihli v Česku odehrát již dva koncerty. Jeden v Meet Factory a o rok později další na festivalu Rock For Churchill. Od té doby se ale leccos odehrálo a tím hlavním leccos je nová deska Delta.

„Hold on, welcome to the ride!“

Vystoupení však začalo dvěma největšími peckami ze zmiňovaného předchozího alba – úvodní „Dutchies“ nás přivítala k jízdě, následovala pomalejší procítěná „The Touch“. Již po pár skladbách byl P Digsss pořádně zpocený, jak do zpěvu dával opravdu všechno.
 

První části koncertu jednoznačně vévodily bicí a syntezátory. Shapeshifter se ale čím dál více snaží zapojovat i kytaru a tak kdo přišel vyloženě na d’n’b, prostřední část koncertu si asi tolik neužil. Ze zvuku se stal spíš hluk a noisová onanie na velkou chvíli přerušila zlámané beaty. Shapeshifter představili také některé úplně nové skladby, které ještě na žádném albu nevyšly. Více než o d’n’b šlo tentokrát o reggae až psy-trance. Je vidět, že kapela prochází intenzivním vývojem a bude rozhodně zajímavé si počkat, co přinese příští album.

Pokud jste žena, je těžké nezamilovat se do Devina Abramse, který rozdával úsměvy na všechny strany a jeho roztomilý taneční styl naopak úsměvy budil. Tequila, ze které si čas od času nahnul, také jistě lecčemu napomohla.

Po mírně překombinovaném prostředku bylo všechno zachráněno skladbou „Twin Galaxies“, na kterou jistě všichni čekali. Všechny ruce byly nahoře a důsledně se tančilo v příjemně zaplněném sále i na balkonech a to až do konce. Shapeshifter v rozhovoru pro Radio 1 slíbili Praze energickou show a svých slibů jednoznačně dostáli.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHAPESHIFTER

Čtvrtek 3. 4. 2014
Vstup: 450 - 550 Kč
Vystupují:
Shapeshifter (NZ), DJs Stanzim and Philip TBC
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika