Cut Copy už v pondělí v Lucerna Music Baru

Cut Copy už v pondělí v Lucerna Music Baru

17. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Australská čtveřice Cut Copy vystoupí v Lucerna Music Baru v rámci koncertní série Excelent Jukebox. Jejich hvězdný status, který si synth-popoví kouzelníci vydobili díky skvělým deskám si přijedou potvrdit za asistence předskokanů Deaths po necelých třech letech od jejich české premiéry.
Ale jste si jistí, že Cut Copy doopravdy znáte? Pro jistotu vám přinášíme pár informací, které vám mohly uniknout:

1. Předtím, než frontman Dan Whitford založil v roce 2001 Cut Copy, stihl ještě založit grafické studio Alter, které dodnes stojí za za veškerým vizuálním zpracováním kapely.

2. Název kapely vznikl opravdu tak, jak zřejmě tušíte - Dan Whitford musel rychle odevzdat první nahrávku a ze všech slov na světě ho v tu chvíli napadlo jedině “cut” a “copy”, což byly zkratky funkcí, které nabízel jeho počítač.

3. Mají za sebou celkem čtyři studiová alba, to poslední s názvem “Free Your Mind” vyšlo v říjnu 2013 na značce Modular Recordings.

4. Do širšího povědomí prorazili dnes již téměř kultovním albem “In Ghost Colours”, ze kterého pochází megaúspěšné singly jako Hearts On Fire. Produkoval ho renomovaný Tim Goldsworthy, který mimo jiné spolupracoval na zásadních nahrávkách umělců jako UNKLE, James Lavelle, LCD Soundsystem nebo Massive Attack.

5. V jejich nejnovějším klipu ke stejnojmennému singlu si zahrál fešák Alexander Skarsgård, kterého možná znáte ze seriálů True Blood nebo Generation Kill. A taky z lehce depresivního filmu Melancholia kontroverzního dánského režiséra Larse von Triera. Na video se můžete podívat zde:
 

Bonus: 6. Na pražské show budou Cut Copy předskakovat oblíbenci Deaths, kteří na sebe upozornili krystalickými synth-popovými melodiemi a drsně-romantickou povahou frontmana Igora Bruso. Nenechte si ujít koncertní událost letošního jara! Lístky koupíte v síti Ticketpro, na pokladně a webu Lucerna Music Baru!

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/623467371025866

Dodal: Dominika Janigova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CUT COPY

Pondělí 21. 4. 2014
Vstup: 470 Kč v předprodeji
Vystupují:
Cut Copy (Austrálie), Deaths (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika