Hlavní program festivalu Lunchmeat

Hlavní program festivalu Lunchmeat

17. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lunchmeat Festival slaví pátý rok své existence, během které se stal neoddělitelnou součástí tuzemské klubové scény a jedním z ukazatelů možností inovativního propojení elektronické hudby a vizuálů. Svou tvůrčí a dramaturgickou filosofii hodlá naplňovat i v letošním ročníku, který je výjimečný hned z několika důvodů.
Dva hlavní večery se budou stejně jako loni odehrávat v podzemních prostorách divadla Studio Hrdinů ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze - a představí ta nejčerstvější i již zavedená jména současné klubové hudby s přívlastkem 2.0.

Čtvrteční večer 24. dubna bude ve znamení legendárních postav elektronické hudby i nejnovějších klubových i neklubových experimentů. V tuzemské premiéře se především představí kultovní a tajemstvím opředený projekt Dopplereffekt, jedno ze zásadních jmen a průkopníků taneční hudby posledních tří dekád. V line-upu je doplní japonský pokušitel formy Aoki Takamasa a francouzské audiovizuální uskupení Nonotak. Všichni účinkující budou vystupovat se svojí LIVE show a vlastními originálními vizuály.

Páteční večer 25. dubna představí letošní uměleckou rezidenci - během té letošní vytvoří francouzský vizualista desaxismundi, japonská scénografka Shizuka Hariu a lightdesigneři Dmitri Berzon a Petr Pufler speciální instalaci a stage design přímo pro headlinera hudebního programu, kterým je IDM veterán a věčný hledač nových postupů Tim Exile.

Zbytek páteční dramaturgie pak odpovídá na otázku jak zní současná klubová hudba 2.0. To zodpoví především Evian Christ, autor futuristických beatových konstrukcí a jeden z producentů na poslední přelomové desce Kanyeho Westa Yeezus; MssingNo, jeden z největších objevů loňského roku nejen na poli instrumentálního grimeu; producent atmosférických (ne)klubových konstrukcí Koreless, taneční minimalista Throwing Snow a moskevský zástupce optimistického beatového maximalismu 813. Se svým livesetem přijede také stoupající hvězda labelu Project Mooncircle, ostrovní producent Rain Dog. Program pátečního večera v nezvýklém duchu zahájí české hudební uskupení Forma ve společném vystoupení se slovenským producentem Stroonem. Ti doprovodí klasiku německého expresionistického – němý film Metropolis Fritze Langa. Celý večer bude doprovozen autorskými vizuálními sety přizvaných umělců Emmanuela Biarda, Bego M. Santiago, Lasala, Sugy, Texy a fiddy.

Web a podrobné informace: http://www.lunchmeat.cz

čt 24/04
20.00 Algorave III (CZ/SK)
21.30 Nonotak (FR)
22.45 Aoki Takamasa (JP)
23.45 Dopplereffekt (US)

pá 25/04
19.30 Forma + Stroon (CZ/SK)
21.30 Rain Dog (UK)
22.30 Koreless (UK)
23.30 Throwing Snow (UK)
00.30 Tim Exile (UK)
02.00 813 (RU)
03.00 Evian Christ (UK)
04.30 MssingNo (UK)

Dodal: Jan Pícha, Nedori.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL

Čtvrtek 24. 4. 2014
Vstup: 450 - 600 Kč
Vystupují:
Algorave III (CZ/SK), Nonotak (FR), Aoki Takamasa (JP), Dopplereffekt (US), Forma + Stroon (CZ/SK), Rain Dog (UK), Koreless (UK), Throwing Snow (UK), Tim Exile (UK), 813 (RU), Evian Christ (UK), MssingNo (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika