Finská Sonata Arctica v Praze již ve čtvrtek

Finská Sonata Arctica v Praze již ve čtvrtek

28. 04. 2014  |  Autor: Lu2nek  |  Komentáře (0)
Severská power metalová stálice Sonata Arctica se v rámci turné k čerstvě vydanému albu Pariah's Child představí 1. května v pražské Retro Music Hall. Jako předkapela zahrají italští Trick or Treat.
Sonata Arctica je metalová skupina pocházející z finského města Kemi. V roce 1996 založili Tony Kakko, Jani Liimatainen, Marko Paasikoski, Tommy Portimo a Pentti Peura hard rockovou skupinu s názvem Tricky Beans, kterou o rok později přejmenovali na Tricky Means. Tento název vydržel kapele pouhé dva roky - když místo hard rocku začali hrát power metal, dostala skupina své dnešní jméno Sonata Arctica. Od té doby se tato kapela začala prosazovat na power metalové scéně a dnes, i přes několik personálních změn v kapele, patří mezi nejžádanější skupiny tohoto hudebního stylu.
 

V pořadí osmá studiová deska Pariah's Child byla vydána teprve 28.března a jedná se o první počin kapely s novým kytaristou Pasi Kauppinenem, jenž nahradil Marka Paasikoskiho. Před vydáním desky navíc avizoval frontman Tony Kakko návrat k power metalovým kořenům Sonaty Arcticy. Jestli se to hudebníkům povedlo, můžete posoudit sami, jelikož koncert nabídne kromě novinek i průřez tvorbou kapely. Zazní tak nejen žhavá novinka a jeden ze singlů The Wolves Die Young, ale také léty prověřené hity jako Flag in the Ground, či Full Moon.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SONATA ARCTICA

Čtvrtek 1. 5. 2014
Vystupují:
SONATA ARCTICA (FIN)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika