Brooklynští The Antlers zahrají v Praze

Brooklynští The Antlers zahrají v Praze

07. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Brooklynská alternativní rocková skupina The Antlers způsobila tichou revoluci v myšlenkách a zvuku svými působivými a často strašidelnými příběhy lidských emocí. Na svém pátém albu Familiars The Antlers završili svou pouť, kterou začali albem Hospice z roku 2009.
Nové album je tematicky nadějnější než předešlé desky - zoufalství vyprchává a devět písní desky, která vznikala přes rok a půl, je odehráno s nesmírnou vervou. Familiars je pokračováním emocionální a duchovní cesty Antlers, zvuků, které rezonují v srdci a arytmického beatu Lernerových bicích. Chór dechů v písničkách působí jako druhý hlas.
 

Familiar obsahuje poselství — je andělem strážným, vaším stínem, vaším vědomím. “Pokud by nastala chvíle, kdy byste si připadali ztraceni a viděli jste se svýma očima, mohli byste si dát nějakou radu a ozářit svou situaci jasným světlem, jaké by to bylo?” ptá se zoěvák a kytarista Silberman.

Familiars nejen ukazuje, jaké by to bylo, ale předvádí, jak toho prostřednictvím devíti písní dosáhnout. Album bylo nahráváno ve studiu skupiny v Brooklynu v New Yorku a představuje další vývoj v tvořivém procesu a v muzikantství jejích členů. “Byli jsme úplně posedlí několika staršími deskami -  Journey in Satchidananda od Alice Coltrane, The Black Saint and The Sinner Lady od Charlese Minguse a Bitches Brew od Milese Davise,” říká Silberman. “V kontextu začátku nahrávání představovaly takřka duchovní sebereflexi, opakování témat fugy a svobodu použít prostý objev jako konečné dílo."

“Chtěli jsme se spojit s humanitou hudby minulosti,” dodává Silberman. “Zachytit půvab a srdce, které jsou v těchto vystoupeních.”

The Antlers natočili soulovou desku v nejryzejším významu toho slova. Desku, která je schopna vyjádřit neviděné. Metafyziku za vší tou fyzikou. Po prvním singlu „Palace“ včera zveřejnili druhý song z desky, který má název „Hotel“. Album vyjde 17.června a 15.října The Antlers zahrají živě v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 350,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a na webu, v pokladně LMB pak bez poplatku.

Více informací na: www.musicbar.cz

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE ANTLERS

Středa 15. 10. 2014
Vstup: 350 - 370 Kč
Vystupují:
The Antlers (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika