FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Cultural Reggae Vibez 2014

Festival Cultural Reggae Vibez 2014
14. 05. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Občanské sdružení Prove připravuje v Hořicích již 13 let festival zaměřený na reggae, dub, dancehall, world music, raggajungle a pod.  Areál festivalu se nachází na unikátním místě uprostřed lesa v prostoru bývalého pískovcového lomu U svatého Josefa.
Právě proto má náš festival jedinečnou atmosféru. Do areálu vede cyklostezka, která pokračuje na přírodní koupaliště Dachova a do přírodní galerie soch. Na festivalu se podílí mnoho dobrovolníků, kteří ho organizují pouze z lásky k hudbě. Nenajdete zde žádné cateringové firmy ani reklamy nadnárodních společností. Chceme návštěvníkům ukázat, že je možné dělat "festival jinak" - bez sponzorů, reklamních stánků, filtrových cigaret nebo tvrdého alkoholu. Na vlastních stáncích prodáváme hlavně domácí produkty od místních farmářů a prodejců. Součástí festivalu jsou workshopy a pro nejmenší nově dětský koutek. V minulosti zde vystoupilo mnoho úspěšných světových umělců z Evropy, Afriky i Jamaiky. Snažíme se návštěvníkům nabídnout nejen známá jména, ale i kapely nebo projekty, které v České republice vystupovaly poprvé. Také proto jsme se stali partnery soutěže kapel Europaen Reggae Contest, která má za cíl najít nové talenty nebo více zviditelnit již zaběhlé reggae kapely. Soutěž organizuje jeden z největších reggae festivalů v Evropě španělský Rototom Sunsplash.
 

Po dvou letech se do Hořic vracejí legendy a průkopníci dubové scény v Evropě Zion Train Sound System. V roce 2012 na CRV Neil Perch předvedl nezapomunutelnou show plnou energie a elektrodubu doplněnou skvělým zpěvem Dubdaddy. Jinak tomu nebude ani letos! Svou show představí v sobotu 14. června. Zion Train mají na svém kontě několik úspěšných desek, tou nejzásadnější byla deska „Live as One“, za kterou získali cenu Jamajské Reggae Grammy za „Nejlepší dubové album“. V dubnu v pražském klubu Cross proběhlo za podpory CRV finále východní části Europaen Reggae Contest. Vítězem a tudíž i vystupujícím na festivalu se stala bělehradská kapela Mašta Bašta, která spojuje balkánské rytmy s reggae, ska a world music. Můžete se těšit na show plnou pozitivní energie. Uznávaným a hodně vytíženým zpěvákem z Anglie je Mr. Williamz, který se na festivalu představí v pátek 13. června. Ten spolupracoval s takovými jmény jako Major Lazer nebo Mungho´s Hi-Fi. Několik let se drží na špičkách reggae hitparád nejenom v Evropě, ale i v USA, to ho pasovalo na nejlepšího reggae umělce roku 2008 dle BBC. Na labelu Man Recordings vydává ve světě úspěšný producent Chong X. Pochází z Čech, ale dlouhodobě žije v Peru. Právě proto v jeho produkci můžete najít vlivy Karibiku. Míchá styly jako cumbia, moombaht nebo latino. Že vám tyto exotické styly nic neříkají? Právě proto si nemůžete jeho set nechat ujít.

Od našich východních sousedů dorazí Medial Banana, partička výborných muzikantů, která na živo vždy předvádí skvělou show plnou kvalitní reggae music. Z českých luhů a hájů se poprvé na CRV představý legenda, která baví publikum už dvě generace. Tím není nikdo jiný než kapela Sto Zvířat. Po sedmi letech se na CRV vrací další česká legenda Babalet. Z českých kapel ještě vystoupí: Dub Artilery, Trio de Janeiro, Tam Tam Orchestra - Tam Tam Batucada, Rastafidli Orkestra, Ska´N´Dall music ensemble, Rybydub, Larika, DJ Ba2s (ex. Chaozz) & Afarastafa, Babylon Rocker.

Druhá stage je již tradičně vymezena především sound systemům a jejich kultuře. Mezi hlavní jména patří polští Jam Vibez, se kterými spolupracoval anglický veterán Daddy Ranks nebo další z vystupujících uznávaný polský producent Dreadsquad. Ten má na svém kontě několik úspěšných tracků a spolupráci s mnoha známými zpěváky a producenty. Dalším sound systemem je Roots and Culture ze Sloveska nebo anglicko – americký projekt Substandard. Chybět nebudou tradiční zástupci české scény Peeni Walli, Coltcha United, Jah Army, Raggaultras, Concrete Safari, Forward March Posse, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, Devyb, Saigon Project, Mighty Souljahs, King Sound Steppaz.

Každý rok je těžší a těžší tento unikátní festival zorganizovat. Paradoxně za to můžou sami neukáznění návštěvníci, kvůli kterým musíme zlepšovat bezpečností opatření. V loni jsme byli nuceni areál částečně oplotit a letos bude areál a okolí hlídat bezpečností služba. Tím nám stále rostou náklady a akce je dlouhodobě neudržitelná. Na akci se podílí mnoho dobrovolníků bez kterých by festival nemohl proběhnout. Staňte se jedním z nich už jenom tím, že budete dodržovat pokyny pořadatelů a nebudete parkovat v lese nebo na soukromých pozemcích. Parkování bude již tradičně zajištěno v Autokempu U Věže nebo nově u koupaliště Dachova a na vrchu Gothard. Předprodej vstupenek probíhá na www.ticketon.cz nebo v Antikvariátu Abnormalizace v Hořicích. Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC/IYTC/ALIVE mohou využít slevu na isicpoint.cz ve výši 10% na vstupném.

Více informací na: http://www.culturalreggaevibez.cz/

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 12. 6. 2014 až Sobota 14. 6. 2014
350 - 450 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Mašta Bašta (Serbia), Chong X (Peru), Mr. Williamz (UK), Medial Banana (SK), Sto Zvířat, Babalet, Dub Artilery, Trio de Janeiro, Tam Tam Orchestra - Tam Tam Batucada, Rastafidli Orkestra, Ska´N´Dall music ensemble, Rybydub, Larika, DJ Ba2s (ex. Chaozz) & Afarastafa, Babylon Rocker, Dreadsquad (PL), Substandard (USA, UK), Jam Vibez (PL), Roots and Culture (SK), Peeni Walli, Coltcha United, Jah Army, Raggaultras, Concrete Safari, Forward March Posse, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, Mighty Souljahs, Devyb, Negas, Saigon Project, King Sound Steppaz
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |