Busy Signal přijede do Lucerna Music Baru

Busy Signal přijede do Lucerna Music Baru

20. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pondělí 2. Června bude mít pražské hudební publikum jedinečnou příležitost vidět a slyšet na vlastní uši jednu z největších hvězd současného jamajského dancehallu. Busy Signal bez debat patří mezi aktuální Top5 tohoto žánru a zároveň a je jedním z nejverzatilnějších interpretů široko daleko.
Už od roku 2005 konstatně boří hitparády i zdi mezi žánrovými škatulkami, a to zdaleka nejen na Jamajce! Ve své tvorbě reflektuje nejaktuálnější trendy urban music a trendy zároveň i vytváří. Nechce se vám věřit těm superlativům? Jsou na místě.

Jedním z největších hitů klubové scény roku 2013 byl song jménem “Watch Out for This” v produkci Major Lazer. Můžete hádat, kdo od nich dostal na starosti mikrofon. Správně! Busy Signal má léty prověřené jméno, hlas i flow a i tady zafungoval jako nejlepší volba jak udělat hit. Z písničky se stala doslova explozivní hymna, která propojila publikum napříč žánry. Není divu, že v několika zemích dokonce s platinovými prodeji a na youtube přes 55 milionů shlédnutí. Potvrzuje to fakt, který reggae publikum ví už několik let. Gordon Reanno aka Busy Signal je jedním z nejprogresivnějších jamajských hitmakerů nového milénia. V jeho hudbě si podávájí ruce nejen reggae s dancehallem, ale s radostí si hraje i s hiphopem, elektronikou nebo R&B.

Busy Signal

Například hned 1. ledna tohoto roku překvapil velkým medley “All in One”, které je celé postavené na desítce riddimů (instrumentálek) z rapových klasik, na které si Busy střihl svým jedinečným způsobem vlastní text. Pusťte si to, nepochopíte! Svého času také obratem zareagoval skvělými verzemi (remixy) na právě vydané hity, jako jsou “Get Lucky” od Pharella nebo třeba před pár lety provařený “Americano”. Busy se zkrátka a dobře nebojí experimentovat a neustále překvapuje tím, jak má pestrý záběr. Na jeho albech najdete hodně soulových balad, ale třeba i latino, operu nebo swing. Vždy ale ve velmi originálním pojetí, které z něj už teď dělá klasika žánru a oslovuje milióny mladých po celém světě. Mezi jeho fanynky patří mj. i Rihanna.

Předloni po třech dancehallových albech za sebou Busy překvapil deskou Reggae Music Again, která je tak trochu novou kapitolou v jeho tvorbě a dává mu vyniknout v pomalejších a živě hraných písničkách. I to s jeho flow skvěle funguje a tak jsme rádi, že do Prahy přijede i se svou vlastní prvotřídní kapelou Hi-Voltage band, protože jeho vystoupení bude mít ještě další rozměr. Busy už několik let vydává několik singlů za měsíc, ale přesto dbá na vysokou kvalitu své tvorby. A právě to milují jeho fanoušci nejen na těch věčně progresivních místech, jako je Jamajka, Velká Británie nebo Japonsko, ale i obrovské publikum třeba ve střední a západní Africe, kde jeho koncerty probíhají na stadionech s návštěvností kolem 30.000 lidí. Busy je tam doslova superstar! Střední Evropa je v tomto případě trochu “zaostalá” ale i to se postupně zlepšuje, tak snad si teď po koncertu Major Lazer neuděláme ostudu. Tento koncert by byla fakt škoda propásnout, protože si skvěle zatančíte a budete o dost víc “up to date” v urban music.

Tančit se mimochodem bude i na podiu - před samotným koncertem proběhne taneční showcase Michelle (aktuální pražská Dancehall Queen) a její crew Badd Fyah. Podporu za gramofony před a po koncertu obstará pražská parta Roccaflex Kru, kteří mimochodem včera vypustili 30min promo mixtape s pořádnou nadílkou Busyho hitů. Odkaz najdete níže, dejte si to, nebudete litovat a rozhodně pak nepropásnete 2. června v Lucerna Music Baru.
 

Vstupenky jsou v předprodeji na pokladně za 390Kč, s malým navýšením o poplatky prodejce pak ve všech ostatních předprodejových sítích. Na místě pak bude vstup za 490Kč.

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSY SIGNAL

Pondělí 2. 6. 2014
Vystupují:
Busy Signal & Hi-Voltage band (JA), Badd Fyah (SK/CZ), Roccaflex Kru & hosté (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika