Phil Bates a jeho Electric Light Orchestra v Českých Budějovicích

Phil Bates a jeho Electric Light Orchestra v Českých Budějovicích

27. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Electric Light Orchestra včetně jejich zpěváka Phila Batese se vrací do České republiky! Po několika úspěšných koncertech v Praze, se skupina představí na open air koncertu v Českých Budějovicích. Koncert se uskuteční 6. června 2014 od 20:00 hod. v areálu pivovaru Budvar. Vstupenky jsou již k dostání za 790Kč v síti Ticketpro.
Jako hosta si Phil Bates na podium pozval českou skupinu Všichni Svatí, jejichž singl vytáhni mě z davu můžete slyšet v éteru českých radiostanic. Jejich stejnojmenné album, které nedávno vyšlo přijel osobně pokřtít Ivan Král a těší se oblibě jak u posluchačů, tak u kritiků.
 

Všichni známe jejich hity, které vítězily v hitparádách po celém světě a dodnes je hrají všechna rádia, připomeňme si např. Don’t Bring Me Down, Rock’n'Roll Is King, Twilight, Livin’ Thing, Do Ya, Confusion, Last Train To London, Ticket To The Moon, Evil Woman, Ma-Ma-Ma-Belle, Mr. Blue Sky, Telephone Line a desítky dalších. Většinu těchto nestárnoucích hitů uslyšíte i v rámci českobudějovického koncertu.

Historie projektu ELO se začala psát v roce 1971 a trvá do současnosti. K založení nové skupiny vedla touha vytvořit něco nového. Všechny kapely měly rockové obsazení a k tomu jsou potřeba i dechové nástroje, ale skupina s klasickými smyčcovými nástroji a klavírem – to by bylo něco nového. Hudba ELO se kvalifikuje jako klasický a progresivní rock. Jejich tvorba směšuje beatlesovský pop, symfonický rock a vážnou, klasickou hudbu. John Lennon v roce 1974 o skupině ELO prohlásil: „Kdyby ještě hráli Beatles, hráli by přesně stejně jako ELO!“

Kapela nahrála 12 studiových alb, získala 9 zlatých, platinových a multiplatinových desek. Je také autorem kultovního filmového muzikálu Xanadu, ve kterém zazářila Olivia-Newton John. Žádná jiná kapela před ELO nedosáhla takto perfektního spojení vážné hudby s rockem!

Koncert se uskuteční v areálu pivovaru Budvar, vchod do areálu, který je celý zastřešen, je z ulice Kněžskodvorská. Občerstvení je zajištěno a areál bude otevřen od 18:30 hod. Prodej vstupenek bude probíhat i na místě.

Dodal: Pavel Pešek, Maniapromotion.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PHIL BATES - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA

Pátek 6. 6. 2014
Vstup: 790 Kč v předprodeji
Vystupují:
Phil Bates a jeho Electric Light Orchestra - ELO (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika