Festivalový průzkum - očima pořadatelů

Festivalový průzkum - očima pořadatelů

13. 06. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
V tomto díle jsme se zaměřili na žánry hip hop a rap a proto jsme oslovili celý promotérský tým festivalu Urban Rapublic, který se v Táboře uskuteční už příští víkend. Za Depo Crew odpovídal hlavně Shaft.
Na začátku mi nedá nezeptat se, zda jdou přípravy a vlastně vše podle plánu?
Určitě ano. Základ je nic nepodcenit. Na úpravě areálu Knížecí Rybník, kde se Urban Rapublic koná, se pracuje již několik měsíců. Každým rokem a každým oragnizovaným festivalem jde ta kvalita příprav nahoru.

Jsi spokojen s line upem, který jste postavili, nebo jste si ho původně představovali ještě trochu jinak?
Sám za sebe jsem maximálně spokojen. Dilated Peoples jsou světově i u nás velmi oblíbení a tohle je jejich první vystoupení v Čechách, tuíž o důvod víc je vidět. Další hlavní postava line-upu je O.C., což je legenda hip hopu. To samé platí i pro El Da Sensei, který je také takovým pionýrem, zároveň ale pořád zůstává v pohodě a nemá problém se bavit s fanoušky. Kromě nich bude vystupovat také spousta českých a slovenských kapel. Rytmus z Kontrafaktu tam budeš křít svoji sólo desku, kterou před pár týdny vydal.

Jak vnímáš silnou zahraniční konkurenci? Nebojíte se, že vysoká koncentrace hvězdných jmen jen pár kilometrů za hranicemi přetáhne významnou část lidí, kteří ještě v loňském roce o zahraničních festivalech ani neuvažovali?
Myslím, že ne. Urban Rapublic je právě festival, který je menší a který má takovou rodinou atmosféru. Spousta lidí právě třeba nechce jet za hranice na fesťák, kde jednak nikomu nerozumí a kde je to prostředí velmi neosobní. Navíc si myslím, že cena lístků je skutečně nízká na to,hledat nějakou alternativu.

Co ti v přípravách letošního ročníku udělalo největší radost?
Asi to obsazení. Členové Dilated Peoples jsou skutečná událost.

Na jaké další festivalové vyžití se můžeme těšit?
Za kontrolu bude stát Write 4 Gold, což je v podstatě české mistroství v graffiti, přičemž vítězná skupina jede na světové finále. Dál tam bude paintball na prostoru 10,000 m2 a pak samozřejmě koupání a nohejbal či ping pong.

Jaký máš pocit z letošního ročníku? Udrží si festival svou pozici mezi špičkou našich festivalů?
Urban Rapublic ani není určený být špičkou, co se týče návštěvnosti. Jde o to, si vyjet kousek za Tábor na dva dny a v klidu si poslechnout kvalitní muziku bez jakéhokoli stresu.

Máš nějaký zatím jen sen, koho by jsi k nám chtěl v budoucích letech ještě přivést?
Já ano. Ale přece jen, každý posluchač by tam vzal jiné kapely. Někdo fandí více nezávislým, někdo má raději zase ta zvučná jména. Myslím, že členové Dilated Peoples, O.C. i El Da Sensei jsou ale výbroné řešení.

A na závěr nějaký vzkaz všem festivalovým příznivcům?
Tak určitě aby přijeli. 23. – 24. 6. 2006 se koná druhý ročník festivalu Urban Rapublic v areálu Knížecí Rybník u Tábora a bude to stát bez diskuze za to.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika