Rozhovor s dj Sasse k akci XX House

Rozhovor s dj Sasse k akci XX House

12. 06. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na konci června se jako hlavní host klubovky XX-House v Paláci Akropolis představí německý dj Sasse. Ten navíc bude hrát v Praze v pátek 20. června poprvé. Při této příležitosti vám přinášíme rozhovor.
Sasse za posledních 20 let produkoval a psal hudbu pod různými pseudonymi a spolupracoval s různými umělci, jako Hot Lunch se studiovým partnerem Ewanem Pearsonem, elektro projekt Mr Negative s Holmarem Filipsonem z Thugfucker Fame, spolupráce s Henrikem Schwarzem na Nedělní Hudbě, nebo Moodmusic., plus další nespočet produkcí a remixů bud’ jako Sasse nebo pod jeho alter agem Freestyle Man, pro labely jako Pokerflat, Bedrock, Save The Black Beauty, Audiomatique Recordings a NoFitstate. Úspěch ho provezl po celém světě kde reprezentuje svůj silný ale přesto hluboký dj styl a zvuk jeho labelu Moodmusic.

sj Sasse

1. Tvůj label Moodmusic je usazený na scéně, v hudebním žebříčku zůstává vysoko, stejně jako je podporovaný většinou uznávaných djs. Zmínil bys nám několik známých lidí, kteří produkují pro tvůj label?
Snažím se udržet rovnováhu mezi více známými jmnény a nově příchozími a momentálně spolupracuju s lidma jako je Ed Ed, Pawas, Deux Tigres, Mario Basanov a Filippo Moscatello.

Projdeme-li si tvůj party kalendář, jsi extrémně vytížený. Kde jsi hrál za poslední měsíc a kam se chystáš po návštěvě Prahy?
Za minulý měsíc jsem byl v Dubaji, UK, Francii a Německu a chystám se odjet na festival Sonar do Španělska. V létě pojedu do Asie hrát do Tokya a Taipei a v Srpnu hraju v Jižní Americe.

Takže budeš v Praze poprvé? Víš něco o České party scéně?
Ano, byl jsem jako turista v Praze a Prahu miluju. O České scéně toho moc nevím, ale těším se až si poslechnu hraní Českých djs a že potkám nějaké příjemné lidi.

Jak to vypadá s hudební scénou v Berlíně a kam si myslíš, že směřuje?
Berlín je stále silný, spousta nových klubů a barů otevírá každý měsíc a to je dobré pro scénu. Myslím, že některé větší kluby to hrají až na moc ‘jistý’ booking, ale stěžovat si nemůžu. Miluju Berlín!

Myslíš, že atmosféra na party se v různých částech světa liší? Můžes uvést nějaký příklad?
Ano je to tak, v zemích s vyššími teplotami mají lidi rači party na plážích a v severnějších zemích zas milujou spocené kluby. Myslím, že je to přirozené.

Rádi bychom zmínili tvou čerstvou spolupráci s Stelios Vassiloudisem z Audiomatique a vaši skladbu Refuse. Co bylo inspirací pro tento track?
Refuse je track který vznikl po letošní Březnové návštěvě Beirutu. Byl to tak ůžasný výlet a lidi byli tak moc fajn. Atmosféra Libanonu nás totálně inspirovala.
 

Víme, že používás analogové přístroje ve své produkci. Který je tvůj oblíbený kus?
Sasse: Můj olbíbený kousek je můj analogový mixer - 70’ Yamaha PM1000, který má vážně skělý zvuk. Používám ho pořád, při mixování mých vlastních věcí, stejně jako pro produkci. Z analogových syntezátorů je můj favorit Roland SH101, což je monofonní analogový syntezátor.

Řekni nám na co se můžou tví fanoušci ještě letos těšit.
Sasse: pracuju na EP pro můj oblíbený label Robot v Canadě, na kterém budou taky nějaké spolupráce, vyjde letos v létě a na podzim. Snažím se navíc cestovat jak nejvíc to jde, a přinést svou hudbu a label Moodmusic všude po světě.

Sasseho vyvzpovídal team Ec3ntric Music Prague

Dodal: Dasha, Ec3ntric Music Prague
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

XX HOUSE

Pátek 20. 6. 2014
Vstup: 60 Kč
Vystupují:
1st stage Malá Scéna: SASSE (DE) (Moodmusic Records), Alex Neivel (RU) (Just Like That Music), Cadilaxx (GR) (Ecentric Music), vj D-Girl, 2nd stage Divadelní bar: Volume Plus, Martyyno, Skáčko, Vittek, P.Dr
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika