FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Divadla na festivalu Boskovice začnou již ve čtvrtek

Divadla na festivalu Boskovice začnou již ve čtvrtek
27. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Divadelní program festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice 2014 se letos uskuteční na několika scénách po celém městě. Vedle hlavního divadelního programu, který bude jako vždy probíhat v sobotu odpoledne na boskovickém hradě, bude divadelní představení hostit sokolovna, farská zahrada a hudebně-divadelní stan Potrvá na palouku před hradem.
První divadelní představení se uskuteční hned ve čtvrtek, kdy se na festivalu představí jako již poněkolikáté domácí boskovické amatérské divadlo NABOSO, tentokrát s inscenací Lhář, která vznikla podle románu dánského spisovatele Martina A. Hansena. Rovněž v sokolovně se v pátek uskuteční unikátní představní With Unarmed Forces, které vzešlo z divadelní spolupráce mezi dvěma významnými soubory ve svém oboru – vizuálním Clipa Theater (Izrael) a fyzickým Teatr Novogo Fronta (CZ/RU). Námět vznikl během návštěvy Teatr Novogo Fronta v Clipa Theater, během vyostřeného konfliktu mezi Izraelem a Gazou v listopadu 2012, kdy se Tel Aviv ocitl pod raketovým útokem.

„Leitmotivem sobotního divadelního bloku na hradě bude tentokrát tanec. A to moderní tanec ve svých rozličných podobách. Pro festivalového diváka jsme vybrali především polohy současného tance, které mají blízko k divadlu. Kromě krásy lidského těla a ladnosti pohybu tak tento druh tanečních představení přirozeně tíhne také k napětí a k dramatu,“ přiblížila divadelní program jeho dramaturgyně Magdaléna Kolářová. Diváci se mohou těšit na Taneční divadlo Honzy Pokusila a jeho představení Příběhy pana Brambory, Loco:motion company, Labutí jezero v podání Lachtaního divadla Honzy Kovaříka a na pohybovou akrobacii Vlkoryb Noriho Sawy.

Nedělní divadelní program ve farské zahradě bude zaměřen především na děti. Dvě svá představení Detektiv Lupa a tajemná věž a Trpasličí pohádka zde zahraje DAMÚZA, následovat bude Divadlo plyšového medvídka s hrou Tři šermíři a Anička a letadýlko s představením Vivi tady nebydlí.

Několik divadelních představení se uskuteční také v hudebně-divadelním stanu Potrvá na palouku před boskovickým hradem. Účinkovat zde bude slavné královéhradecké divadlo DNO, blanenská Kolárka a divadlo Prkno z Veverské Bítýšky.

Součástí festivalového divadelního pořadu bude také páteční představení pro děti na boskovickém zámku, kde se v rámci Pohádkového hřebínku představí od 17 hodin divadlo Toy Machine s představením Rytíři.

Dodal: Petra Černá, Unijazz
BOSKOVICE

BOSKOVICE

Čtvrtek 10. 7. 2014 až Neděle 13. 7. 2014
250 - 450 Kč
Vystupují:
Chassidic Songs (SK), Bellevue, Good Biscuits (GB), Erich Boboš Procházka & Marek Wolf (SK), Radek Vaňkát &Jakub Racek, Marcel Flemr Band, Kopec Šišek, Tomáš Palucha, DVA, Korben Dallas (SK), Akurat (PL), Korai Öröm (HU), Sklad by Walda, Ira Mimosa, Martina Trchová Trio, Petr Nikl, Vasilův rubáš, Irish Dew, Bopus Trio, Limbo, Mara & David (D), Christopher Rumble (D), Zabelov Group (BLR/CZ), Overland Inn (FR), Napszyklat (PL), Clipa Theater (Izrael): With Unarmed Forces, Rolling Stones Blues Cirkus 50 (SK), WWW Neurobeat + Fajt, Nylon Jail, United Flavour (E/USA/CZ), Dřevěné Pytlí v Jutových Uhlích, Kazety, The Drain, Kvety nikotínu (SK), Grim (D), Los Quemados, Atomic Gigolo, Borderland Express (CZ/D), Synagoga, Irena a Vojtěch Havlovi, Asstma, Neřvi mi do ucha, Planety, Pohlavní nádraží, Andrej Polanský wtf Emül Langman, The Finally, Kolowrat (SK), Bratři Orffové, Brno Gospel Choir, Vložte Kočku, DJ Mardoša
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |