FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Živá ulice zahájí špička evropského pouličního divadla

Festival Živá ulice zahájí špička evropského pouličního divadla
09. 07. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Od 17. do 20. července se odehraje v Plzni v Proluce a Papírně první část festivalu Živá ulice, akce Za dveřmi je Plzeň. Po klasickém Divadelním létě si tak budou moci Plzeňané užít alternativní dětská i dospělá pouliční představení zdarma v Proluce.
Přijedou i oceňovaní čeští Bratři v tricku s jejich novinkou Prasečí cirkus. Divadla doplní tentokráte i koncerty v již otevřeném baru Inspiral Garden v Šafaříkových sadech v růžovém podloubí.

Bratři - Prasečí cirkus

„Hrát pouliční divadlo znamená hrát naplno, brát v potaz všechny okolnosti daného místa. Projíždějící svatbu nebo nedaleko hřmící bouři,“ uvádí žánr pouličního divadla ředitel Živé ulice Jakub Vedral, jehož hlavním polem působnosti již od mládí je právě alternativní pouliční divadlo. „Poprvé jsem k němu přičichl během války v Bosně. Tehdy jsme vyrazili jednou starou karosou celý ročník DAMU a jeli hrát pro utečence do táborů i pro romské děti v ghettech,“ dodal na dnešní (8.7.2014) tiskové konference k Mezinárodnímu festivalu pouličního divadla Za dveřmi, který začíná od 14. července v Praze na Václavském náměstí. Právě divadelní přehlídka „Za dveřmi je Plzeň“ je ozvěnami pražského festivalu a i díky němu do Plzně zavítá evropská špička. Jsou to například portugalští Teatr SÓ s poetickým představením Sómente, které pojednává sice o osamělosti v stáří ale zároveň o statečnosti, která se samotou přichází. Ze Slovenska dorazí do Plzně Túlavé divadlo s rodinným představením „Jeden za všetkých!“ a do žánru dětského komediálního divadla se letos vrhnul i česko-ruský soubor Teatr Novogo Fronta ve spolupráci s komikem Jakubem Folvarčným a v Proluce tak uvídte jejich nové dílo „Jungle Joke“.

Jedním ze zlatých hřebů programu budou čeští Bratři v tricku, které můžete znát z představení Plovárna, které nedávno reprízovali právě v Papírně či ze Živé ulice 2012. Jejich nový kus s názvem Prasečí cirkus si vysloužil ovace na festivalu Cirkuff a nenechá jedinou bránici odpočinout.

With Unarmed Forces

Na závěr se čtyřdenní přehlídka přemístí do kulturního prostoru Papírna, kde se mohou diváci těšit na unikátní spojení dvou proslavených souborů – izraelského Clipa Theater a česko-ruského Teatr Novogo Fronta. Oba dva celky minulý rok vytvořili u příležitosti dvaceti let existence silné představení With Unarmed Forces (v překladu „S neozbrojenými silami“) které se věnuje podmínkám života v neustálé předtuše nebezpečí. Představení samo totiž vznikalo v Tel Avivu během ostřelování palestinskými raketami. Toto jediné představení je zpoplatnění (90,- czk). Vstupenky budou k dispozici na místě, rezervace případně na emailu info@zivaulice.eu.

Kompletní program Za dveřmi je Plzeň na www.zivaulice.eu

Dodal: Adam Ondráček, ART Prometheus
ŽIVÁ ULICE

ŽIVÁ ULICE

Pondělí 11. 8. 2014 až Neděle 17. 8. 2014
Vystupují:
Lenka Dusilová, Tornado Lue, LENNY, Vees, Pub Animals, The Rocket Dogz, The Plastic People of the Universe, Xavier Baumaxa, NANO, The Prostitutes, Longital (SK), The Chancers, Jelen, The Fialky, Fast Food Orchestra, Jiří Schmitzer, The Unholy Preachers, Doctor Victor, Vložte kočku, 100°C, Discoballs, Never Sol, Houpací koně, Debbi, Mydy Rabycad, Prague Conspiracy, Monika Načeva a Justin Lavash, Znouzecnost
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |