FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival světla Signal opět rozzáří Prahu

Festival světla Signal opět rozzáří Prahu
22. 07. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Světelné instalace v ulicích, na náměstích, v městských parcích i na vodní hladině Vltavy, videomappingy na významné pražské budovy a památky, nové technologie a nespoutanou kreativitu umělců z celého světa. Nejen to slibuje druhý ročník největší kulturní akce v ČR, festival světla Signal.
Současné audiovizuální umění opět rozpulsuje na čtyři večery historické centrum Prahy. Audiovizuálním uměním ožije Staroměstské náměstí, Střelecký ostrov, park Kampa, Klementinum, kostel sv. Ludmily na náměstí Míru a mnoho dalších známých i méně známých míst. Své instalace předvede řada umělců ze zahraničí, ale také například významní čeští umělci jako David Černý nebo Petr Nikl. Festival světla SIGNAL od 16. do 19. října promění veřejný prostor hlavního města v zářící galerii a i letos je pro všechny zdarma.

Druhý ročník festivalu světla SIGNAL, který vloni vidělo téměř 250 000 návštěvníků, představí více než 20 světelných instalací. Oproti loňsku se návštěvníci mohou těšit na řadu interaktivních projektů, do kterých se budou moci sami zapojit. Chybět nebudou ani dech beroucí videomappingy na fasádách významných pražských budov jako kostel sv. Ludmily, Michnův palác či nově Městská knihovna a palác Kinských na Staroměstském náměstí. Pro druhý SIGNAL festival připravuje svá světelná umělecká díla mnoho zahraničních autorů doslova z celého světa, od Austrálie přes Jižní Koreu a Turecko až po Francii, Španělsko nebo Finsko. Například americká umělkyně Jen Lewin přiveze do Prahy hravý projekt The Pool. Instalace svítících stupínků, které mění barvy podle toho, jak se po nich návštěvníci pohybují, už zabodovala v Sydney nebo Singapuru. Její pražská premiéra tak dozajista bude svátkem pro každého, kdo si rád hraje se světlem.

The Pool
Autor: Jen Lewin (USA), Instalace: The Pool, FOTO: Jeremy Photography

Festival samozřejmě představí světelné instalace i od českých umělců, mezi nimiž nebudou chybět například Petr Nikl, Richard Loskot, Floex, Black Division, David Černý a mnozí další.

„SIGNAL festival vytváří z Prahy obří galerii. Letošní ročník znovu hledá výjimečně atraktivní místa historického centra, na kterých divákům nabídne technologicky pokročilé a interaktivní světelné instalace. Některá vybraná díla již slavila úspěch na festivalech v zahraničí, většina ovšem vzniká speciálně pro pražský festival, který je uvede ve světových premiérách. Určitě je na co se těšit,“ sděluje Pavel Sedlák, programový ředitel festivalu.

Festival světla SIGNAL proběhne v Praze ve dnech 16. - 19. října 2014 a je pro všechny zdarma. Již brzy se dozvíte více informací! Buďte však již nyní na signálu! Sledujte www.signalfestival.com

Dodal: Nikola Lörinczová, Signal Festival

SIGNAL - FESTIVAL SVĚTLA

Čtvrtek 16. 10. 2014 až Neděle 19. 10. 2014
zdarma
Vystupují:
light art v ulicích Prahy
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |