Graffiti umělci a writeři na páteční Komiks

Graffiti umělci a writeři na páteční Komiks

23. 07. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci druhého dílu, tak trochu obsáhlejší party Komiks, která propojuje hudební a umělecký svět, proběhne také graffiti jam za účasti pražských, zaběhlých, až notoricky známých jmen. O to víc je pak ještě zajímavější fakt, resp. materiál, na který se bude malovat.
Vzhledem k lokaci akce, budova Orco na Vltavské (Podnik, ex Divus) , která je zároveň domovem The Chemistry Gallery, se totiž vybral přímo roh budovy, kde galerie sídlí. Tuto část akce si vzala na starosti parta lidí kolem urban art shopu Graffneck, který sídlí za rohem v Janovského 15. Kluci vybrali pětici, která dá na nějaký čas tomuto místu nový rozměr.

Vladimir 518

Mezi nejprotřelejší patří Vladimír 518, jehož umělecká kariéra je již notoricky známá, a každý jeho další přenos barvy na zeď, či na jakýkoliv jiný materiál je vždy doprovázen velkým zájmem. Poměrne tradičně, ho bude doprovázet kolega jak na stages tak u zdi, LA4 aka Gizmoe, taktéž ústřední postava pražské pouliční umělecké sféry a bývalý clen Indy & Wich, po více než 15 letech, stále velmi věrný přispěvovatel do zlaté truhly pražských graffs. Něco podobného, alespoň na tomto poli, by se dalo říct o dalším jménu, Joost aka Bioze stříbřil město v 90 letech právě společně s Lavorem pod legendární značkou Zilver City Form, který se na mnoho let vrátil zpět do svého domovského prostředí Chorvatska, v současné době můžeme však jeho tvorbu opět potkávat i na místních zónách. Zbytek plochy doplní Yudoe, který momentálně patří ke špičce stylerů. kteří svůj projev chápou více komiksově a příběhově, než čistě typograficky. Písmena v jeho dílech bychom mohli často chápat jako abstraktní lodě plovoucí hlubinami vesmíru, střetávající se s nástrahami těchto končin. Jeho styl je čistý, propracovaný, s důrazem na futuristicko-dystopické motivy. Pětici writerů pak uzavře Kloze, jehož aktuální styly vidíme čím dál tím více sporadicky, nicméně vždy patřil do pravidelných přispěvovatelů do lokálních médií a dlouhodobě se zapojuje do veřejného dění této subkultury. V jeho tvorbě pak nehraje takovou roli čistota ani technika, jako spíše provedení a invence.
LA4

Dodal: Michal Ruzicka, BEEF records
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KOMIKS

Pátek 25. 7. 2014
Vystupují:
Lumiere, Schwa, Fatty M a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
KOMIKS, 25. 7. Praha
1 volný vstup, kniha Hellboy, CD Beef records, nápoj Club Mate a Desperados
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika