FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Benátská očekává rekordní počet návštěvníků

Benátská očekává rekordní počet návštěvníků
25. 07. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Benátská! otevřel včera brány rekordnímu počtu návštěvníků, kteří se sjeli v podvečer konání  celé akce. Čtyřem tisícovkám lidí, jež se už nemohly dočkat dnešního oficiálního festivalového začátku, hrály přední světové i domácí revivalové kapely.
Vyšlo i počasí, déšť se spustil až po posledním tónu závěrečného vystoupení australských ACCA/DACCA (AC/DC revival). Podle pořadatelů takový velký zájem naznačuje zvýšení návštěvnosti. „Je to pro nás příjemné překvapení. Dneska navíc očekáváme nápor fanoušků kapely Team či Ivana Krále,“ říká šéf festivalu Pavel Mikez. Program Benátské podle něj zůstává nezměněný až na koncert Michala Hrůzy, který stále leží po napadení v ostravské nemocnici. „Za Michala nehledáme náhradu. Jen program trošku roztáhneme. Vnímáme složitou situaci zpěváka, muzikantů i jejich rodin. Proto honorář, který měli obdržet za vystoupení na našem festivalu posíláme v plné výši managementu kapely. Ať sami rozhodnou o tom, jakým způsobem s ním co nejsmysluplněji naložit,“ doplňuje Mikéz.

Benátská!
Podívejte se na fotky z festivalu Benátská 2013.

Festival Benátská!, který letos zkrátil název z původního Benátská noc je již potřetí naplánovaný do sportovního areálu v libereckém Vesci od 24. do 27. července. Letos se programově zaměřuje více na nejpopulárnější české a slovenské kapely. Zahraniční skupiny budou spíše doplněk. V sobotu dorazí například finští HIM nebo legendární slovenská kapela Team. V pátek tam v čele s Pal'em Haberou odehraje jediné letošní festivalové vystoupení s novým bubeníkem.

Novinkou je letos to, že v neděli 27. července bude hudební přehlídka pro všechny zdarma. A to díky spolupráci promotérů s Libereckým krajem, kteří se rozhodli poslední festivalový den ukázat hudebním fanouškům z celé země regionální potraviny, kulturu a spolky a navíc nechají zájemce nahlédnout do festivalu z druhé strany, tedy ze zákulisí. Celodenní program ten den zakončí například koncerty Petra Koláře nebo Čechomoru.
A na jaké kapely se mohou fanoušci těšit? „Na našich pódiích se vystřídají například Tomáš Klus, Ivan Král, Mňága a Žďorp, Lenny, Vypsaná fIxa, Mandrage, Doctor P.P. nebo Horkýže Slíže či Supergroup. Navíc koncertně u nás oslaví výročí třicet let slovenští hosté Tublatanka a Zóna A, Slobodná Európa zase pětadvacet let. Další vystupující Chinaski mají letos dvacetiny. Stejně let na české scéně slaví i zpěvačka Anna K,“ vyjmenovává Pavel Mikez.

Více informací na strankách festivalu www.benatska.cz

Vinárna na Benátské!
Jednou z mnoha mimohudebních aktivit, o kterou rozšiřuje hudební festival Benátská! svoji nabídku, je také speciální vinný bar. V něm bude pro rockové fandy připraveno příjemné posezení ve stylu moravské vinárny. V nabídce budou výborná moravská lahvová vína Spielberg. Jako třešničku na dortu tu milovníci bublinek naleznou také špičková francouzská šampaňská vína Henry Clouet, Marguet a Franck Bonville, která přímo v kraji Champagne vybrali velcí milovníci tohoto skvělého nápoje, ing. Magor, kapelník skupiny Tři sestry a Petr Pečený, lídr kapely Doctor PP. „Doporučili jsme vína, která máme sami ve sklepě a která v zájmu svého dlouhým rockerským životem podlomeného zdraví pravidelně v přiměřených dávkách požíváme“, říká Petr Pečený. „Já už si sesterský koncert bez jedné či dvou lahví tohoto životabudiče, které vypiju během našeho dvouhodinového hraní, nedokážu ani představit", dodává ing. Magor, kapelník a baskytarista Tří sester. Ve vinném baru budou i různé pochutiny k vínu, např. husí játra, či výběr českých i francouzských sýrů. "Podle zájmu návštěvníků jsme usoudili, že tenhle styl občerstvení u nás na festivalu dosud chyběl a věříme, že zakládáme ve Vesci u Liberce další úspěšnou tradici”, říká šéf festivalu Pavel Mikez.

Dodal: Marta Říhová, BrainZone promotion
BENÁTSKÁ

BENÁTSKÁ

Pátek 25. 7. 2014 až Neděle 27. 7. 2014
permanentky od 890 Kč v předprodeji
Vystupují:
HIM /FIN/ ,Palo Habera&Team /SK/, Ivan Král, ACCA DACCA /AUS/, KISS FOREVER BAND /HU/, Miracle /NL/, Horkýžeslíže /SK/, Slobodná Europa /SK/, Tublatanka /SK/, Zona A /SK/, Abba stars, Abraxas, Aleš Brichta project, All my memories, Anna K&band, Aries, A-styl ,Big´O´Band, Big band ZUŠ Turnov, Budulínek, Čechomor, Deathward, Debbi, Debillheads, Degradace, Divokej Bill ,Doctor PP, Dymytry, Eddie Stoilow, Exil 51, Free fall, Gate crasher, Gipsy.cz, Hoodermaniax, Hubert Macháně, Chinaski, Jaksi Taksi, Jana VAculíková&band, K2, Kreyson, Krucipüsk, Křížaly, Lenny, Madafaka, Mandrage, Mig 21, Michal Hrůza&kapela Hrůzy, Mňága a Žďorp, Modesty Pride, Pavel Houfek band, Patricie, Petr Kolář, Petr Spálený&Apollo band, R+Members club, Skyline, Supergroup, Škwor, Tomáš Klus, Vilém Čok, Visací zámek, Vypsaná fixa, Walda Gang, Zdeněk Buš, Zrní
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |