Simian Mobile Disco na pražském Stimul festivalu rádia Wave

Simian Mobile Disco na pražském Stimul festivalu rádia Wave

29. 08. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio Wave Stimul festival v listopadu uvítá poprvé v České republice analogové DJské komando Simian Mobile Disco. Hvězdy britské klubové scény vystoupí v pátek 14. listopadu 2014 v pražské MeetFactory, kde představí svojí novou desku Whorl.
Další jména festivalu budou zveřejněna během následujících týdnů.

V polovině nulté dekády začalo londýnské duo James Ford a Jas Shaw míchat taneční elektroniku s rockovým soundem a s alby Attack Decay Sustain Release či Temporary Pleasure pomohlo odstartovat současný comeback dance music. Od té doby Simian Mobile Disco servírují vysokooktanové hity, skvělé desky i báječné koncertní show, které díky použití analogových nástrojů mají daleko k chladným DJským setům.

 Simian Mobile Disco

James Ford a Jas Shaw se potkali v rockové kapele Simian založené na přelomu tisíciletí kvartetem studentů v Manchesteru. Formace stihla vydat dvě desky, ale slávy se dočkala až posmrtně v roce 2006 díky remixu We Are Your Friends od tehdy začínajících Justice. Tehdy už z trosek skupiny povstali Simian Mobile Disco jako čistě taneční projekt a se singlem Hustler si zapsali první hitový zářez. Následující album Attack Decay Sustain Release (2007) zapadlo do zuřící vlny nu-rave a těžilo z analogového purismu i míchání house a rocku. Na druhém albu Temporary Pleasure hostují třeba Alexis Taylor z Hot Chip či Beth Ditto z Gossip.
 

V novém tisíciletí se Simian Mobile Disco vrhli na techno a s kompilací Delicacies vypustili stejnojmenný vlastní label i klubovou noc Delicatessen. Třetí deska Unpatterns z roku 2012 je návratem k jejich charakteristickému eklektickému soundu. Polovina kapely James Ford je jedním z nejvyhledávanějších producentů současnosti a prsty má v úspěšných deskách Klaxons, Peaches nebo Arctic Monkeys. Svoje zatím poslední album Whorl natočili SMD na intimním koncertě v národním parku Joshua Tree a svůj minimalistický opus vydávají letos v září.

Předprodej za 390,- přes SMSticket, nebo v síti Ticketpro, Ticketstream a v MeetFactory.

Dodal: Jan Hladonik , ČRo Radio Wave
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RADIO WAVE STIMUL FESTIVAL: SIMIAN MOBILE DISCO

Pátek 14. 11. 2014
Vstup: od 390 Kč v předprodeji
Vystupují:
Simian Mobile Disco, Dauwd, 18+, Darq E Freaker
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika