Dog Eat Dog a Loco Loco ve společném videoklipu

Dog Eat Dog a Loco Loco ve společném videoklipu

19. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražská parta Loco Loco si dala za cíl nadstandartní věc. Spolupráce s legendární a stále populární, americkou kapelou Dog Eat Dog, kterou znají čeští posluchači nejčastěji z hitů No Fronts nebo Who`s The King?! V polovině 90 let se kapela proslavila na celém světě deskou All Boro Kings, se kterou získala prvenství v ceně MTV Europe Music Awards.
Již zmiňovanou skladbu „Who`s The King?“ si kapela Loco Loco vzala a společně s leaderem Dog Eat Dog Johnem Connorem (JC) skladbu znovu nahráli. Ovšem vytvořil se zcela originální mix skladby, protože skladba je nahrána jak s originálním textem v angličtině, tak v českém jazyce. Locoti přidali v refrainech svou verzi textu a ve slokách udrželi původní téma originálního textu, který byl přeložen takřka doslovně do českého jazyka. Skladba dostala nový název „Kdo je víc“.
 

Vše začalo tím, že Loco Loco skladbu začali hrát živě na koncertech a při příležitosti společného hraní s kapelou Dog Eat Dog v Praze, slovo dalo slovo, a po souhlasu DED s tím, že je možná spolupráce na jejich skladbě se do toho kluci pustili. Vytvořilo se demo skladby v českém jazyce, dále se nahrála skladba ve studiu Sláma Records v Praze. Matthew (LL) a JC (DED) nahráli vokály, po kterých se skladba smíchala a následně zaslala do studia SONO na finální master.

Loco Loco Dog Eat dog

Mezi konečnými úpravami skladby se dala do pohybu výroba videoklipu. Jedná se o ryze streetový videoklip, s myšlenkou pražské verze videoklipu, oproti originálnímu videu „Who`s The King?“ (1994) kapely Dog Eat Dog, který je natočený v New Yorku.

Ve videoklipu se objeví zpěvák kapely DED John Connor, který na nové verzi skladby strávil v Praze společně s Loco Loco dva slunečné dny.

Nemalou roli hraje ve videoklipu česká reggae MC jednička Dr. Kary, který kývl tímto již na druhou spolupráci s kapelou Loco Loco a zazpíval a zahrál ve skladbě „Who`s The King?“ ragga pasáž ve střední části. Díky jeho hlubokému ragga hlasu, neviděli Locoti jinou variantu, která by byla pro toto lepší, než právě spolupráce s Dr. Karym!

Spolupráce se všemi protagonisty byla skvělá a kapela Loco Loco, která má za sebou po tříleté existenci debutovou desku „Zvedni prdel“ a nyní připravuje projekt a tour FAKOFFNAKOFF2014 s kapelou Status Praesents, se těší na reakce českých milovníků hudby.

Dodal: Kousekmusic.cz, Kousekmusic.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika