FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Mackie Messer v rozhovoru k Electroswing festivalu

Mackie Messer v rozhovoru k Electroswing festivalu
23. 09. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již tento pátek 26. září, proběhne v Brně první electro-swingový festival. Již dříve jsme zveřejňovali rozhovor s hlavními hvězdami Duesentrieb & Porter. Nyní na otázky odpovídal Dj Mackie Messer, kterého možná znáte také jako Gadjo.cz.
1. Dlouhou dobu hrajete jako Gadjo.cz, posledních pět let jako Dj Mackie Messer. Jaké byly ale Vaše hudební začátky? 
První hraní bylo na základce na školním karnevalu. Potom produkční práce pro Karla Kryla, Věru Bílou, provozování legendární Rock Fabrik v Bratislavě, vysílání Radia Ragtime, organizování pololegálních happeningů na pražském statku Cibulka, první world music relace v českém soukromém rozhlasovém vysílání na pražském Radiu 1 a mnohé další. To byly v devadesátých letech moje začátky.

Mackie Messer

2. Jak jste se k electroswingu dostal? Pamatujete začátky u nás?
První electro swingové cd jsem dostal jako dárek někdy v létě 2009. Pamatuji si, že jsem měl z něho mimořádnou radost. Nicolas Repac, Mr. Scruff, Chinese Man, De Phazz, Club des Bellugas a další paráda na první wagramovské kolekci. Byl to opravdu reprezentativní a kvalitní výběr. Dodnes je to má nejoblíbenější electro swingová kompilace.
První electro swing večírky v Čechách byl hlavně pro užší okruh kamarádů, kterým se líbila podobná hudba, podobné filmy, knížky, vtipy, kérky a děvčata. Tehdy jsme měli podobný vkus.
 

3. Dlouho jste žil na ostrovech. Jakým způsobem Vás to ovlivnilo?
Žil jsem v přístavních městech. V Dublinu a na malém ostrově Isle Of Man. Měl jsem hodně práce a žádný volný čas. Šlo to hravě ustát i proto, že mám rád atmosféru přístavů i energii moře. Večerní procházce po městské pláži chvíli před tím, než usneš únavou, tomu se jen tak něco nevyrovná. Myslím, že mě to ovlivnilo - vytrénovalo v mnoha směrech.

4. Za svoji kariéru jste hrál již v celé evropě. Kde se Vám hrálo nejlíp?
Úpřímně je potřeba říct, že v celé Evropě jsem zatím nehrál. Za ty roky jsem ale vystoupil na mnoha pěkných místech. Od velikých festivalů (londýnský Big Chill nebo stotisícovej Karneval der kulturen v Berlíně),přes loňský nádherný festival v Sofii, hraní v Manchestru, Liverpoolu až po malou narozeninovou roma party v Budapešti. Velké kluby v evropských metropolích jsou svým způsobem hodně stejné a vlastně trochu nudné. Mám radši originální místa s přátelskou atmosférou nebo komornější, snad jakoby rodinnější akce. Teď v létě jsem odehrál nádherné svatby na překrásných místech. Hodně vděčný jsem za naše vyprodané swingové plavby na divadelní lodi bratří Formanů - opravdu kouzelný zážitek. Rádi vzpomínáme na Colours Of Ostrava, kde jsem hrál s naším projektem Gadjo.cz. Do backstage přišel drobnější chlapík s cdčkem v ruce. Byl to můj oblíbený francouzský dj a producent Dj Click. Když potom tancoval celou dobu našeho vystoupení pod pódiem, jsem málem omdlel radostí.

5. Do Brna přijedete rovnou z letiště, kdy se vracíte z hraní v Bukurešti. Jaké jsou Vaše další plány?
Teď na podzim účinkujeme víc krát v Londýně, v Budapešti a dalších městech. Potvrzená jsou vystoupení s Chinese Man a na říjnovem koncertě Alice Francis. Před ní jako Dj Mackie Messer, after party zajistí naši Electro Swing River Djs. 

No a v pátek 7. listopadu má naše tančírna Electro Swing River 1. narozeniny. Pestrý narozeninový program, módní show, mnoho gratulantů, pražská swingová a electro swingová rodina a pořádná oslava na Nové Scéně Národního divadla. 

6. Na co se od Vás můžou těšit návštěvníci našeho Electroswing festivalu?
Součástí mého setu bude show residentů naší tančírny Electro
Swing River. Vystoupí prvotřídní electroswingový kavalír Dj Billy Hopp a jeho dechařské duo Johan & Pj-t.  Electroswingový večer v industriálním prostředí tovární haly bude pro nás úplně nová zkušenost. Do Brna do Zbrojovky se těšíme moc.  

Dodal: Katka Červinková, Mersey Agency
ELECTROSWING FESTIVAL

ELECTROSWING FESTIVAL

Pátek 26. 9. 2014
190 - 300 Kč
Vystupují:
DUESENTRIEB & PORTER (LINZ, AT), MACKIE MASSER (RADIO 1/ GADJO.CZ), FISHEAD (CZ), LIQUID A (CZ), TOSUYA (CZ), AFRAM (CZ) a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |