Marika Hackman před středečními The Antlers

Marika Hackman před středečními The Antlers

14. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Marika Louise Hackman je anglická zpěvačka, multiinstrumentalistka a skladatelka. Narodila se v Hampshire a bydlela v Devonu, Brightonu a Londýně. Má finský původ. 15. října se Marika Hackman představí jako předskokan The Antlers, kteří zahrají živě v pražském Lucerna Music Baru.
Hackmanová chodila do školy Bedales School, kde potkala Caru Delevingne. Spolu založili na krátkou dobu kapelu, kde Hackmanová hrála na bicí a Delevingneová hrála na kytaru a zpívala. Na stejné škole studoval také Johnny Flynn a tomu se hudba Hackmanové zalíbila. Pomohl ji podepsat smlouvu s labelem Transgressive a produkoval její debutový singl.
 

Jako teenager působila Hackmanová jako modelka pro firmu Burberry a v roce 2013 jela jako předskokanka Laury Marling turné po Austrálii a Evropě.

Hackmanová začala nahrávat své debutové album v roce 2014 s producentem Charlie Andrewem. Album by mělo vyjít koncem roku 2014. Její styl je popisován jako"English Folk" (v kontextu Nu-Folku nebo Indie-Folku), ale s něčím navíc: "temný folk” "s komplikovanějšími melodiemi a avantgardní produkcí, s mírně akcentovaným zpěvem.

Marika Louise Hackman

"Byla jsem fanouškem nu-folku, když jsem byla mladší, ale teď se snažím dostat to někam jinam – mám ráda temnější a melancholickou hudbu,“ říká Hackmanová.

Připomeňme, že po mnoha skvělých recenzích svého nového alba Familiars (viz citace níže) a koncertním turné po Británii THE ANTLERS zveřejnili vizuálně objevné snové video k písni 'Refuge', uchvatné závěrečné skladby LP. Videoklip produkoval Morgan Beringer - vytvořil dílo, které připomíná oblaka barvy a světla, která se pomalu pohybují ve vodě. 

Kritické ohlasy na album Familiars vydaného na labelu Transgressive Records: "Další existenciálně laděný skvost… Cicciho trubka vede, lemuje Silbermanův Buckleyovský zpěv a proměňuje agónii v něco, co se blíží extázi."

MOJO – 4 Stars ****
"Na svém pátém albu brooklynské trio dává prostor dechové sekci a klavíru… Ano, zní to povědomě, ale The Antlers mají stále dost  skvostných trumfů v rukávu"

NME - 8/10
"The Antlers' na svém albu Familiars dodávají melancholii duši, s truchlivými dechy a střihanými kytarovými figurami Steve Croppera." 

Guardian – 4 Stars ****
"Elegantní Familiars je deska, která se pohybuje svým vlastním tempem… Album, které vás rozpláče v rozostřených nočních hodinách a radostně nadchne v odpoledním slunci." 

Clash - 8/10
"Tak dobrá deska, že zůstanete sedět s otevřenou pusou, čas se zastaví... Dílo klidné majestátnosti."

Sunday Express - 4 Stars **** (Album of the Week)

Vstupenky za 350,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a na webu www.musicbar.cz, v pokladně LMB pak bez poplatku. V den koncertu na místě za 430,- Kč.

Více info na www.musicbar.cz

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE ANTLERS

Středa 15. 10. 2014
Vstup: 350 - 370 Kč
Vystupují:
The Antlers (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika