Architekt house music Joris Voorn ozdobí narozeniny Roxy

Architekt house music Joris Voorn ozdobí narozeniny Roxy

15. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přes dva roky si fanoušci Roxy psali o pražské vystoupení Jorise Voorna a tento říjen si svůj sen konečně budou moci splnit. V rámci 22. narozenin BE 22 vystoupí tento amsterdamský vystudovaný architekt a legenda house a techno music.
Po pátečním setu Maceo Plexe (24.10.) dostávají fanoušci současné elektroniky od ROXY další dárek, který odmítnout byla by epická chyba.

Joris Voorn
 
V roce 1997 se poprvé postavil za gramofony, během několika měsíců vyhrál několik djských soutěží a brzy dostal residenturu v klubu ATAK. Jako promovaný architekt a šikovný muzikant (ovládá hru na housle, klavír i kytaru) se v roce 2002 rozhodl vrhnout síly do nelehké stavby techno beatu a výsledky jeho produkce se dostavily již u vůbec prvního releasu Muted Trax EP. Skladbu brzy začali hrát a podporovat Laurent Garnier či Carl Craig a o Jorisovi se začalo mluvit jako o objevu 21.techno-století.
 

Po takovém startu bylo jasné, že architektura půjde k ledu a Joris začal chrlit jeden úspěšný release za druhým. Dvojice EP Lost Memories pt.1 a pt.2 na labelu SINO (Technasia) znamenala průlom především díky hymně Incident, jejíž šlapavý funky groove obletěl světové dancefloory a vytrhal nejednu parketu. Joris dal dohromady veškerou inspiraci a vydal dvě stěžejní alba Future History a For a Deep Place. Založení labelu Rejected v roce 2006 předznamenalo změnu stylu spíše ke klubovému house soundu a není pochyb, že to Jorisovi dodnes velmi svědčí.
 
V současné době je Joris Voorn jedním z nejžádanějších tvůrců remixů se zářezy jako Paul Kalkbrenner, Robert Babicz nebo třeba i Moby či Lana Del Rey. Djský skill potvrzují desítky známých kompilací pro Cocoon, Mixmag nebo klub Space. Joris je prostě pojem, osobnost a především sympaťák, který zpoza mixáku dokáže strhnout publikum na svoji stranu a okouzlit univerzálním přístupem k příběhu housu, minimalu a techna, který už roky nosí jeho jméno.
 
Celou show bude doprovázet kreativní 3D video-mapping mezinárodní skupiny KinoCirkus.

Facebook událost: http://www.facebook.com/events/714378251974648

Více informací na: roxy.cz

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE 22 - JORIS VOORN

Sobota 25. 10. 2014
Vstup: od 320 Kč
Vystupují:
JORIS VOORN (Green/Rejected/NL), Subgate, Loutka, Biodan, Adam Cloud, JB
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika