Lo-fi punkeři Crocodiles v MeetFactory

Lo-fi punkeři Crocodiles v MeetFactory

22. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Drone-popová formace Crocodiles ze slunného San Diega představí svou novou desku Crimes of Passion poslední říjnové pondělí ve smíchovské MeetFactory. Další ze série koncertů mapujících současnou indie-popovou scénu představí kapelu postavenou na klaustrofobickém zvuku a ironických textech.
Řádově čtvrté LP kalifornského indie bandu si pod své producentské perutě vzal Sune Rose Wagner, známý ze žánrově spřízněných The Raveonettes, přičemž hvězdná nádivka je namíchaná z jmen jako Gregg Foreman (The Delta 72) nebo folk rockové ikony Cat Power. Tenhle mix zaručuje, že žádný příznivec alternativy, lo-fi punku a psychedelie, nebude po koncertě ronit krokodýlí slzy zklamání.
 

Crocodiles, s pevným jádrem tvořeným cynickým vokálem frontmana Brandona Welcheza a zběsilými kytarovými prsty Charlese Rowella, spatřili světlo hudebního světa v roce 2008, když se jmenovaným členům rozpadla jejich tehdejší punková uskupení – Some Girls a The Plot to Blow Up the Eiffel Tower. Kapela na všech doposud vyšlých albech jasně odkazuje na svou studnici vlivu a inspirace, z níž je možno vylovit The Jesus and Mary Chain, The Archies, Tommy James & The Shondells, Gary Glitter, stejně tak i kolébku vzniku, samotné San Diego se svou boring culture a v něm vládnoucí tyranizující slunce.

První deska Summer of Hate vyšla po nečekaném úspěchu singlu Neon Jesus pod patronátem mississipského labelu Fat Possum Records v roce 2009 a okamžitě nastolila diktát kaleidoskopicky klaustrofobického zvuku a ironických textů. Crocodiles po vydaní debutu neusnuli na vavřínech a druhé album představující výsledek spolupráce s britským producentem Jamesem Fordem nesoucí název Sleep Forever okupovalo police prestižních record storů již následující rok. Při Endless Flowers, krokodýlím třetím počinu, se skupina rozhodla nasát atmosféru dekadentního Berlína, zároveň se řídila heslem „co je doma, to se počítá“ a album si nejenom sami produkovali, ale mezi hvězdnou elitou spolupracovníků objevíme frontmanku Dum Dum Girls a zároveň Brandonovu choť Dee Dee, která se podílí i na jeho vedlejším projektu Haunted Hearts.

Samostatnost se Crocodiles nepochybně zalíbila a prozatím poslední studiová nahrávka Crimes of Passion vyšla pod hlavičkou jejich vlastního labelu ZOO Music. Kromě Crocodiles Rowell s Welchezem investují svůj čas také do vedlejších aktivit – Rowell hraje v projektu Psychic Dancehall spolu s dcerou bubeníka legendárních Sex Pistols Hollie Cook, zatímco se Welchez věnuje manželským povinnostem v Haunted Hearts.

Dodal: Petr Hrubeš, MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CROCODILES

Pondělí 27. 10. 2014
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
Crocodiles (US), Wild Tides (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika