Startuje festival Akropolis Multimediále

Startuje festival Akropolis Multimediále

24. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražský Palác Akropolis se počínaje pátkem začne přeměňovat v dějiště letošního ročníku festivalu nových médií - Akropolis Multimediale, který uvedou dnes Cartonnage a v sobotu Ohm Square. Obě kapely nabídnou návštěvníkům unikátní a pouze pro tyto účely vytvořený audiovizuální program.
„Úprav a novinek nebude ušetřena jak naše hudba tak vizuální prezentace.“ poodkrývá Armin Effenberger podobu vystoupení Cartonnage, kteří zítra v pražské premiéře představí svůj electro-symfonický projekt Synthosymphonica. „Na pódiu nás bude doprovázet dvanáctičlenný komorní orchestr – smyčcový nonet a tři dechy – se kterým jsme nikdy nehráli. Dále máme připravenou novou scénu, kostýmy a projekce, při kterých tentokrát využijeme například morphingu" dodává Effenberger.

Cartonnage

Sobotní večer zahájí kolem půl osmé česko-slovenské trio LoveFoodFone pohybující se na pomezí deep dubstepu a bass music.

Hlavní hvězdy večera Ohm Square vystoupí kolem půl deváté s netradičně pojatým koncertním křtem jejich letošní albové novinky A Curious Place Between Souls And Atoms, kdy namísto klasického polévání CD skupina definuje název desky nejen zvukově, ale za pomoci propracovaných projekcí také vizuálně.

"Autorem scény i projekce je Jan Šíma, který s námi spolupracoval již na videoklipu Humanic, za nějž na Ibiza Music Video Festival získal ocenění za produkci a diváckou cenu." doplňuje Jan 2 - polovina tvůrčího dua Ohm Square.

Ti paralelně s přípravou vystoupení na Akropolis Multimediale stihli natočit a dnes zveřejnit zbrusu nový videoklip Originality! Na klip, který je dílem režiséra Petra Němečka a kameramana Jana Cabalky, se můžete podívat zde:
 

Nová média budou vyjma koncertní sál prezentována i v dalších prostorech Paláce Akropolis v podobě instalací předních českých multimediálních seskupení.

O Akropolis Multimediále
Akropolis Multimediále je přehlídka progresivních uměleckých forem, které ukazují nové cesty a možnosti v propojení hudební a vizuálních složky. Festival, který je podporován Hl.m.Praha, každoročně seznamuje návštěvníky s novými médii jak v podobě instalací rozmístěných v exteriéru a interiéru Paláce Akropolis, tak v rámci speciálních koncertních vystoupení. V uplynulých letech Akropolis Multimediale tak nabídlo např. audiovizuální show skupin Tata bojs, N.O.H.A., Puding paní Elvisovej, Cocotte Minute nebo The Prostitutes.

Vstupenky na letošní ročník jsou k zakoupení v kavárně Paláce Akropolis a sítích Ticketpro a Ticketportal od 190 korun na každý den. V den konaní bude vstupné 240 korun.

Více na www.palacakropolis.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AKROPOLIS MULTIMEDIALE: CARTONNAGE

Pátek 24. 10. 2014
Vstup: 190 - 240 Kč
Vystupují:
CARTONNAGE WITH SYNTHOSYMPHONICA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika