Zimní Masters of Rock 2015

Zimní Masters of Rock 2015

27. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ano, už desátý díl seriálu s názvem Zimní Masters of Rock je za dveřmi. Přehlídka prvoligového rocku a metalu několika žánrů proběhne tradičně ve Zlíně, předposlední listopadovou sobotu, ve Sportovní hale Euronics.
Headlinerem jubilejního ročníku bude melodic metalová kapela kolem Tobiase Sammeta EDGUY (GER), která tyto dny tráví na celosvětovém turné. Jedinou zastávkou v ČR bude Zlín, kde skupina představí nové album „Space Police - Defenders of the Crown“, a to v monstrózní pódiové produkci.

EDGUY (GER)

Dalším účinkujícím bude kapela MORBID ANGEL (USA). Evil D. a jeho metaloví veteráni z Floridy přezdívaní Mistři chaosu se u nás zastaví v rámci evropské Morbid Angel Covenant Europe Tour a i ve Zlíně oslaví 30. výročí vzniku skupiny.

Na soupisce bude i unikátní a-cappella metalový band VAN CANTO (GER), složený z pěti zpěváků a bubeníka, který velmi zajímavým způsobem imituje hudební nástroje hlasivkami. Skupina má od února taky nový studiový počin „Dawn of the Brave“, který je už pátou deskou této party.

Ve zlínské sportovní hale zazní i hlasy tria Elize, Jake a Henrik. Melodic death / power metalový sextet AMARANTHE (SWE) vydal v půlce října třetí album „Massive Addictive“. Evropská live premiéra nové desky se uskuteční exkluzivně na Zimním Masters of Rock!

Velká ikona glam rocku / metalu LIZZY BORDEN (USA), kterou před třiceti lety v Hollywoodu založili bráchové Hargesovi a jež koncem 80. let nechyběla v žádném pořadu MTV Headbangers Ball, letos na festivalu odehraje premiérový koncert u nás! Ne, LIZZY BORDEN ještě nikdy v České republice nehráli. Nálada bude při hitech těchto kdysi hair-metalistů přeplněná vzpomínkami na staré dobré osmdesátky.

I stále populárnější heavy / power metalisté BLOODBOUND (SWE), kteří letos slaví deset let existence, chystají premiérovou show. Den před Zimním Masters of Rock jim vyjde už šesté studiové album s názvem „Stormborn“! Fanoušci ve Zlíně tak budou vůbec první na světě, kdo uslyší toto nové album live!

Dále oznamujeme účast kapely HEAVATAR (GER), kterou založil „kytarista“ sk. VAN CANTO Stefan Schmidt. Dalšími členy jsou muzikanti David Vogt (POWERWOLF), Sebastian Scharf (ex-FADING STARLIGHT) a Jörg Michael (ex-STRATOVARIUS, ex-RUNNING WILD, ex-RAGE). Kvartet sice hraje teprve třetím rokem, ale díky letité zkušenosti svých členů nabízí velice příjemný power metal.

Dalšími do soupisky jsou WINTERSTORM (GER). Kapela z Bavorska, pro niž je charakteristický mix power a folk metalu řízlý vikinskými tóny, už má na svém kontě tři regulérní desky - ta poslední „Cathyron“ vyšla letos v únoru a na výbornou pochodila nejenom u fanoušků. Na ZMoR se vyplatí být už za světla - melodický metal s chytlavými refrény od WINTERSTORM - to bude otvírák X. ročníku festivalu.

Zimní Masters of Rock se uskuteční v sobotu 22. listopadu ve Zlíně, od 13:00, ve Sportovní hale Euronics. Vstupenky na jednodenní festivalový maraton za super cenu 750,- Kč (platí do konce října) seženete na www.mastersofrock.cz nebo v předprodejních sítích TicketPortal, TicketPro a TicketArt. Budou i na místě.

Dodal: Zdenek Čík, Pragokoncert Bohemia, a.s.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ZIMNÍ MASTERS OF ROCK

Sobota 22. 11. 2014
Vystupují:
EDGUY (GER), MORBID ANGEL (USA), VAN CANTO (GER), AMARANTHE (SWE), LIZZY BORDEN (USA), LIZZY BORDEN (USA), HEAVATAR (GER), WINTERSTORM (GER)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika