FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Blížící se Nouvelle Prague bude opět na špičkové úrovni

Blížící se Nouvelle Prague bude opět na špičkové úrovni
03. 11. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V pátek 7. a v sobotu 8.listopadu proběhne v prostorách pražského pivovaru Staropramen 2.ročník showcase festivalu a hudební konference s názvem Nouvelle Prague 2014. Akce, která je v České republice svým formátem stále zatím poměrně novátorská, si klade za cíl především otevírat obzory a to nejen hudebním fanouškům, kteří mohou objevovat nové interprety, ale také profesionálům z hudebního průmyslu.
Ti budou mít v průběhu dvoudenní, špičkově obsazené konference možnost v tematických panelech diskutovat s renomovanými odborníky z domova i ze světa. Nouvelle Prague si hned po svém prvním ročníku odnesl z Velké Británie ocenění pro nejlepší nový showcase festival ve světě, což se odrazilo na velkém zájmu panelistů ze zahraničí o účast na letošním vydání této akce. Na Nouvelle Prague tak letos přijedou agenti, promotéři, hudební žurnalisté a jiní profesionálové showbusinessu z devíti zemí, mezi nimi zástupci tak renomovaných organizací jako je Glastonbury festival, Domino Records, Szigét festival, Pohoda, Sounds Australia a dalších.

Letos poprvé se budou také udělovat Ceny Nouvelle Prague a to v kategoriích Venue roku, Počin roku a Osobnost roku. Ceny mají za cíl kultivovat tuzemský hudební průmysl a podpořit osobnosti a organizace, které se o to v daném roce nejvíc zasloužili. Nominovat na Ceny Nouvelle Prague mohou již nyní všichni registrovaní delegáti, ti pak budou přímo v průběhu konference hlasovat o vítězích. Autorem vítězných cen je sklářský výtvarník Jan Huňát, provázet udílením cen bude moderátorka České Televize Lenny Trčková.

Nouvelle Prague

Co se týká festivalové části Nouvelle Prague, pražský showcase se jako jediný v Evropě profiluje převážně na zámořské kapely. Zaujmout se budou snažit The Plastics z Jihoafrické republiky, z Kanady přiletí rockoví Slow Down Molasses a velmi originální The Visit, z Austrálie do Prahy dorazí pop-rockoví Ball Park Music a již poměrně známí Calling All Cars a publikum se budou snažit roztančit elektroničtí Skyroads z Izraele. Ze zahraničí se však představí také belgičtí Balthazar v roli headlinerů a speciální host festivalu The Feud z Velké Británie.

Dramaturgie letošního festivalu však zaznamenala novinku, kdy možnost představit se domácím i zahraničním odborníkům dostanou také čtyři tuzemské showcasové kapely a jeden headliner. Na podiu Nouvelle Prague tak vystoupí Kittchen, který byl letos nominován na ceny Apollo za nejlepší album roku 2013, ostřílené táborské trio Please The Trees v čele s frontmanem Vaškem Havelkou, Vložte kočku, kteří si za svoji loňskou desku odnesli cenu Vinyla i Anděla v kategorii elektronické hudby a talentovaní olomoučtí Nylon Jail. Jako druhý headliner festivalu vystoupí domácí kapela Zrní. Ta na Nouvelle Prague pokřtí v hodinu a půl trvajícím koncertu plném hostů a dalších překvapení své nové album Následuj kojota.

Zeptali jsme se všech pěti domácích zástupců, co očekávají od svého vystoupení na Nouvelle Prague:

“Naší novou desku „Následuj kojota“ pokřtíme v Praze, 8. listopadu, v rámci hudebního festivalu Nouvelle Prague. Dostali jsme skvělou nabídku, být na téhle mezinárodní přehlídce kapel českým headlinerem. Pro letošní ročník jsme v očích pořadatelů tím nejzásadnějším českým projektem, který má šanci uspět ve světě a to je pro nás ohromná pocta. A zároveň velká příležitost, protože můžeme naši hudbu předvést mnoha promotérům různých festivalů po světě a vůbec lidem, co se kolem muziky pohybují.“
Zrní

“Stejně tak jako na ostatních show casech, kde Please The Trees zatím vystoupili, ať už to byli na příklad Glimps a Eurosonic v Holandsku, Culture Collide v Los Angeles nebo SXSW v Austinu, se těšíme na další možnost představit naši hudbu v mezinárodním kontextu.”
Václav Havelka - Please The Trees

“Měl jsem možnost být přítomen na loňském Novelle Prague jakožto návštěvník akce. Bylo to naprosto skvělé od A do Z.  Rozumím tomu, proč NP získalo ocenění za nejlepší nový showcase festival na světě. Rád hraji na akcích, které jsou dobré. Je pro nás důležité vyvézt naší hudbu za hranice ČR a zjistit na čem zapracovat. “
Jiřin Jirák – Nylon Jail

“Myslím, že dneska se i hudba relativně alternativního projektu může díky internetu dostat ke komukoli a kamkoli na světě. Což je bezva. Problémem zůstává, jak se lidi na druhém konci republiky nebo dokonce v jiné zemi dozvědí o kapele, která by jim klidně mohla změnit život. Od kamarádů, přes různé hudební weby... a právě díky takovým akcím, jako je showcase Nouvelle Prague. Ta přitáhne jak lidi, co se o hudbu fakt zajímají jako posluchači, ale i odborníky. Je skvělé, že taková věc existuje.”
Kittchen

“Na NP pojedeme rovnou se studia a představíme zárodky nového setu pro příští rok, to nám přijde jako nejlepší možnost, jak kapelu před specifickým publikem showcase představit.“
Vložte kočku

Prostory Nouvelle Prague se pro delegáty budou otevírat v pátek 7.listopadu v 8.30, festivalová brána bude otevřena od 16.hodin.

Vstupenky na celý dvoudenní program Nouvelle Prague včetně konference jsou určeny pro všechny zájemce z řad široké veřejnosti. Zakoupit je lze po registraci na smsticket.cz.

Jednodenní vstupenky pouze na festivalovou část jsou za 270,- Kč, dvoudenní vstupenka na festivalou část pak za 370,- Kč.

Více podrobnějších informací o Nouvelle Prague najdete na: www.nouvelleprague.com

Dodal: Michal Rejzek
NOUVELLE PRAGUE

NOUVELLE PRAGUE

Pátek 7. 11. 2014 až Sobota 8. 11. 2014
270 - 370 Kč
Vystupují:
BALTHAZAR (BEL), ZRNÍ (CZE) - křest alba Následuj kojota, Calling All Cars (AUS), Skyroads (ISR), Ball Park Music (AUS), Nylon Jail (CZE), The Visit (CAN), Kittchen (CZE), Sun Club (USA), Please The Trees (CZE), The Plastics (RSA), Vložte kočku (CZE), Slow Down Molasses (CAN)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |