Scuba přiveze v únoru své temné beaty

Scuba přiveze v únoru své temné beaty

11. 11. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přijíždí Moby-Dick elektronické scény, resident klubu Berghain a průkopník, kterého chtěli mnozí dostihnout, ale nepodařilo se. Paul Rose, známý světu jako Scuba, vystoupí 13. 2. v Roxy. Už není třeba smutnit nad jeho zrušeným říjnovým vystoupením po boku Maceo Plexe.
Druhý únorový víkend nám to vynahradí a provede nás krajinou temných beatů. Předprodej bude zahájen v pondělí 17.11. 2014.

Scuba
 
Přirovnání k Moby-Dickovi je nanejvýš namístě. Se svými charakteristickými vlny lámajícími beaty určuje směr britského a berlínského zvuku už od roku 2003. Scubova abstraktní elektronika, tepající house a temné techno ovlivnily celou generaci umělců jako Mount Kimbie, George FitzGerald nebo Joy Orbison.
 

Nejdříve si pohrával s undergroundovým garage zvukem, ze kterého se brzy vyvinul dubstep, ale to bylo Scubovi málo. Vodami si pluje, jak se mu to zlíbí, mění kurz podle aktuální nálady a nikdy nezůstává na stejné vlně. Přes temnou multižánrovou elektroniku alba Triangulation až po LP Personality nakažené převážně devadesátkovým housem.
 
Tak, jak se vyvíjel Scuba, rostl a transformoval i jeho label Hotflush, tvořící páteř londýnské bass music. Její směr udávala Scubova tři alba stejně jako legendární mix pro uznávanou sérii DJ Kicks. Scuba je na vrcholu a důkazem je ocenění The Best Live Act roku 2013 DJ Magu a především vlastní klubová noc v berlínském Berghaimu s názvem SUB:STANCE.  Co si přát víc?
 
Série EP Phenix z letošního roku byla první vlaštovkou opět se měnícího směru k temnější, více introspektivní hudbě, pod jejíž dynamikou se rozpouští parket. Nejnovější album je naplánované na rok 2015 a ze zatím posledních releasů je jasné, že nás čeká něco vzrušujícího a zajímavého. Ostatně jako vždy.
 
Facebook událost: http://bit.ly/SCUBAROXY

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SCUBA

Pátek 13. 2. 2015
Vstup: od 250 Kč
Vystupují:
SCUBA (Hotflush/UK), BODDIKA (Nonplus/UK), dMIT.RY (Neo Violence), Vidras (Beats.PM), Fatty M (Roxy Prague) 2nd stage: Yannick, Rescue
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika