Code slaví v pátek 1. narozeniny

Code slaví v pátek 1. narozeniny

26. 11. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek proběhne v pražském klubu Magnum oslava 1. výročí od založení projektu Code, na kterou přijede popřát německý techno dj a producent Mark Reeve vydávající na labelech Cocoon Recordings, Drumcode a mnoho dalších.
Níže se dočtete o Markovi vše potřebné. Například jak začala jeho hudební kariéra, čím byl ovlivněn a jak vypadá jeho současná produkce. Zajímavé čtení!

Mark Reeve

Akce začne ve 22:00. Vstup na akci je velmi příjemných 150,- Kč na obě podia.

Více info: https://www.facebook.com/events/470670486405028

Line Up

MAIN stage
22:00 NOT:US
23:15 ADAM CLOUD
00:30 JB & FLESH
02:00 MARK REEVE
04:00 RAVIC
05:15 CALLBOY

ROOM 2
22:00 RAQ EDISON
00:00 PETE WALK
02:00 PRECISE DEVIANT
04:00 REVIS

MARK REEVE
Velká Británie se začátkem devadesátých let ocitá v techno – rave horečce, která Marka nakazila elektronickým hudebním virem už v jeho 12 letech. Mark se zaměřuje na tvrdší Londýnský techno sound s funky prvky a následně se vyvíjí ve vlastním stylu. V 16 letech začíná vystupovat v klubech jako DJ. Jeho vášeň pro elektronickou hudbu už pak nezná hranic.

Mark Reeve

V polovině 90. let se Mark stěhuje do Německa, kde se dobře startuje mladým, začínajícím djům. Začíná navštěvovat kluby jako například Omen a rozšiřuje si svůj obzor díky soundu, který hrává Sven Väth, Ricardo Villalobos a další. Zůstává mu vlastní techhouse a techno s groovy prvky, které rozhýbou každého.

V roce 2011 přichází zásadní zlom – Mark vydává své první EP na Cocoon Recordings a track s názvem „Daybreak On Mars“ je tak povedený, že ho posvětí svým supportem sám boss Cocoonu, papá Sven Vath. A nejen první track, ale i ten druhý s názvem „Lichtkleid“ má úspěch a kdo že ho zařadil do svých play listů? Nikdo jiný než ikona Minusu, Richie Hawtin.
V roce 2012 Mark kooperuje s dvojicí Pig & Dan, což se ukázalo být skvělým krokem kupředu. Následně Mark vydává na Soma Records EP „Dice“, které ho katapultuje mezi světovou třídu. Poté přichází jeden z největších úspěchů a to release na jednom z nejprestižnějších světových techno labelů, kterým je Drumcode Adama Beyera. Singl s názvem „Drumatic“ vyšel 8. října 2012. V listopadu pak hned vydává opět na Cocoonu EP „With Us“.
 

V setech djů neslýcháme však jen jeho vlastní tvorbu, ale i remixy jeho tracků, které si vzaly na starost hvězdy jako Extrawelt, Dusty Kid, Sian, Justin Berkovi, Marco Bailey, Dosem, Gary Beck, Arnaud Le Texier a Moonbeam.

Mark je současně na vzestupu a hrává velmi často po celém světě. Vydává na labelech jako jsou právě Drumcode, Cocoon Recordings, Soma, Intec, Bek Audio, Traumschallplatten, Trapez, Herzblut a Bedrock. Jeho valivý groovy sound s hutnou basovou linkou je oblíbený snad úplně všude…



https://www.facebook.com/markreevemusic
https://soundcloud.com/markreeve

Dodal: Adam Cloud
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

1ST ANNIVERSARY OF CODE

Pátek 28. 11. 2014
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
MARK REEVE, Ravic, JB & Flesh, Adam Cloud, CallBoy, Not:Us, Pete Walk, Presice Deviant, Revis, Raq Edison
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika