Hudební warehouse party doprovodí výstava

Hudební warehouse party doprovodí výstava

01. 12. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kom!ks spojuje umělce, kteří by se na jiné akci nejspíš nepotkali - hvězdy světové house music a mistry českého vizuálního umění.  Ti všichni si na pátek 5. prosince připravili něco speciálního a společně tak pod jednou střechou vytvoří pro návštěvníky haly Sketa Freestyle Parku  nezapomenutelný audiovizuální zážitek.
Propojování různých kulturních disciplín i subkultur je hlavní myšlenkou konceptu KOM!KS, za kterým stojí pražští DJové Fatty M, Schwa a Lumiere. Ti tentokrát oslovili špičkové producenty house music Maxxi Soundsystem a Ripperton a čtveřici českých vizuálních umělců – Michala Škapu, Hynka Poláka, Tomáše Vavříčka a skupinu OKO3. „Akci jsme obsadili lidmi, kterých si ceníme a kteří podle nás společně budou fungovat, byť by se za jiných okolností v takové sestavě nesešli. Hlavním tématem samozřejmě zůstává komiks, i když leckdy v hodně skryté podobě,“ vysvětluje jeden z organizátorů, Michal Růžička, DJ Schwa.

Kostka
 
Tomáš Vavříček, absolvent AVU (ateliér intermediální tvorby) postaví v prostoru akce světelnou sochu. Půjde o pokračování projektu Kostka,  který spočívá  v projekci algoritmických obrazů dovnitř prostoru vymezeného několikametrovými čtvercovými plástvemi. Po vstupu do instalace se divák ocitne v projekčním prostoru a zážitek z 3D efektu instalace bude moci umocnit přítomností v samotném světelném díle. 

Michal Skapa
 
Díky akci KOM!KS znovu ožije instalace, kterou připravil přední český street artista Michal Škapa pro EXPO 2010. Jeho světelný 3D objekt znázorňuje futuristické město a zároveň vytváří nápis TRON, Škapův umělecký pseudonym. TRON je jméno, označení bytosti, stroje nebo softwaru, které se skrývá v metropoli, aby z ní záhy povstalo. Nad městem budoucnosti se vznášejí světelné tabule, jejichž obsah sledují lidé a replikanti proplouvající kolem v kosmických křižnících, koukají se na zrychlený odraz vlastního života…,“ komentuje své dílo Michal Škapa. Instalace TRON bude umístěna přímo na skate překážkách a propojí tak funkci haly s výstavou.   

Hynek Polak
 
Pod názvem REFRESH YOUR TRASH! uvede svůj triptych obrazů, speciálně vytvořených pro tuto příležitost, malíř Hynek Polák. „Půjde o abstraktní fragment komiksu, připomínající jeho slávy dřívější a impuls pro jeho renezanci budoucí. Je to také odkaz na skutečnost, že každý z nás v sobě nosí menší či velké, hezké či nehezké útržky příběhů, zmuchlané v koši vzpomínek,“ říká Polák.  
 
Celkový dojem umocní umělci ze seskupení OKO3, kteří se postarají o živý VJIng, videomapping a prostorové instalace.  
 
Více na FB události akce: https://www.facebook.com/events/1493934614223254/

Dodal: Michal Ruzicka, BEEF records
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KOM!KS

Pátek 5. 12. 2014
Vstup: 200 - 300 Kč
Vystupují:
Ripperton aka Headless Ghost (Clone, Innervision, CH), Maxxi Soundsystem (Moda Black, Hypercolour, Futureboogie, UK), Schwa, Lumiere, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
KOM!KS, 5. 12. Praha
2 vstupy, CD Shades Of Gray a balíček od Club Mate a Excelent (vyzvednutí na místě)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika