Dee Dee Bridgewater v Praze s projektem Dee Dee´s Feathers

Dee Dee Bridgewater v Praze s projektem Dee Dee´s Feathers

09. 12. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hvězdná americká jazzová zpěvačka a držitelka mnoha prestižních hudebních ocenění včetně tří Grammy Dee Dee Bridgewater na jaře oslní příznivce z České republiky zcela novým programem. Ve velkém sále pražské Lucerny 7. dubna 2015 představí projekt Dee Dee´s Feathers.
Dee Dee příští rok nabídne novinkové album s původními skladbami i klasickými jazzovými standardy a na jarní turné vyrazí v doprovodu trumpetisty Irvina Mayfielda, taktéž držitele ceny Grammy, a špičkových muzikantů z New Orleans Jazz Orchestra.

Vstupenky, které mohou posloužit i jako velmi luxusní vánoční dárek, pořídíte v předprodeji sítě Ticketpro.

Koncert pořádá agentura Charm Music a další informace najdete na www.charmmusic.cz.

Projekt Dee Dee's Feathers přenese návštěvníky jednotlivých koncertů jarního turné do prostředí a atmosféry kolébky jazzu, do města New Orleans. Málokteré z amerických měst tolik proslavily historie, kultura a nezaměnitelná atmosféra jako pulzující jižanskou perlu, kde se zrodil jazz, která je dějištěm světoznámých karnevalů a vyhlášeným kulinářským rájem.

Program Dee Dee's Feathers nabídne moderní pohled na město New Orleans v podání bravurních muzikantů z New Orleans Jazz Orchestra pod taktovkou uměleckého ředitele Irvina Mayfielda ve spolupráci s čestnou předsedkyní souboru, jíž se stala právě jedna z nejvýznamnějších jazzových zpěvaček současnosti Dee Dee Bridgewater.

V rámci programu zazní tradiční písně jako Big Chief od Professora Longhaira, Saint James Infirmary, již v roce 1928 proslavil Louis Armstrong, nebo What A Wonderful World, kterou opět tento slavný trumpetista nahrál téměř o čtyřicet let později a zůstává celosvětovým hitem.

Těšit se ale můžeme také na zbrusu nové kompozice.

Program koncertu totiž bude obsahovat ukázky písní z připravovaného novinkového studiového alba, společného díla Dee Dee Bridgewater, Irvina Mayfielda a New Orleans Jazz Orchestra.

Na nahrávce i koncertech můžeme očekávat zásadní klasiky, jež vznikly v neworleanském jazzovém prostředí, ale také původní tvorbu. Vystoupení nabídne kombinaci nejlepších pěveckých a instrumentálních výkonů a bude přehlídkou výrazných hudebních talentů. To vše dohromady napovídá, že se v Lucerně můžeme těšit na nezapomenutelný jazzový večer, pravou neworleanskou jazzovou „house party“.

Každá zastávka turné projektu Dee Dee's Feathers zavede návštěvníky koncertu prostřednictvím jazzové hudby přímo do města New Orleans a také jim nabídne bohatý multi-mediální zážitek.

Díky unikátní pódiové úpravě, videu a různým symbolům se diváci ocitnou v kreolském domě na předměstí New Orleansu a hudbu si budou moci vychutnat jakoby z jeho útulné verandy. Budou moci nasát typickou jižanskou atmosféru, ruch a zvuk tohoto města.

Vydání CD a turné k němu jsou úzce spjaté s otevřením New Orleans Jazz Market, místa, které se stane prvním oficiálním jazzovým centem v tomto městě. Nabídne prostory pro koncerty i setkávání hudebníků a dalších příznivců jazzové hudby. Hlavní pódium bude pojmenováno právě po hvězdné Dee Dee Bridgewater.

Závěrem připomeňme, že tato americká zpěvačka, skladatelka, producentka, milovnice všeho francouzského, filantropka a podporovatelka mladých jazzových talentů má v České republice zaslouženě spoustu příznivců.

Jen v Praze v posledních letech dvakrát vystoupila s obrovským úspěchem. V dubnu 2011 zpívala ve vyprodaném Obecním domě jako hlavní hvězda Jarního Gala pro Struny podzimu. Koncem září se pak do metropole vrátila, aby vystoupila před diváky ve vyprodané Státní opeře.

Tehdy vzdala hold legendární Billie Holiday a v obou případech si v závěru koncertu vysloužila dlouhé „standing ovations“. A právě za studiové provedení tohoto programu získala Dee Dee Bridgewater třetí cenu Grammy, a to v kategorii „jazzové album roku“.

Dodal: Iva Bokova , Charm Music s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEE DEE BRIDGEWATER (ZRUŠENO)

Úterý 7. 4. 2015
Vystupují:
Dee Dee Bridgewater (usa) + Dee Dee´s Feathers Project
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika