FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Stromboli na festivalu Benátská 2015

Stromboli na festivalu Benátská 2015
10. 12. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Úspěch vyprodaného vzpomínkového koncertu v O2 aréně ke třicátému výročí legendární kapely Stromboli změnil původní plány skvělých muzikantů kolem Michala Pavlíčka a Báry Basikové. Hudebníci se rozhodli, že hodinový průřez z nedávného pražského koncertu, který měl původně zaznít pouze jednou, předvedou na několika málo vybraných festivalech.
Jedním z nich bude Benátská!, jejíž třiadvacátý ročník se příští rok od 24. do 26. července odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Festival, který už minulý měsíc zveřejnil první jména české domácí špičky, nově přidává i koncerty Chinaski nebo Mekyho Žbirky.

Do první vlny předprodeje pořadatelé nasazují 2000 kusů vstupenek za zaváděcí cenu 823 korun při registraci na jméno. Elektronická vstupenka, která zájemcům přijde mailem, bude do Vánoc stát 899 korun. Lístek v kamenných prodejnách vyjde na 970 korun.

Stromboli
„Rockoví fanoušci a novináři se shodovali v tom, že vidět alespoň jednou Stromboli na pódiu, pro ně bylo splněním snu. Rozhodli jsme se proto podobný zážitek zprostředkovat také festivalovým fanouškům. I pro ty, co viděli koncert v O2 aréně, může být zajímavé vyznění hudby Stromboli pod širým nebem,“ říká manažer skupiny Michal Pavlíček ml.

Na Benátskou podle něj dorazí celá původní sestava, tedy kytarista Michal Pavlíček, zpěvačka Bára Basiková, bubeník Klaudius Kryšpín, baskytarista Jiří Veselý, klávesistka Vendula Kašpárková nebo hostující Vilém Čok.

„Kromě osvědčeného repertoáru, ve kterém nebudou chybět hity jako Veliké lalulá, Košilela nebo Ó hory, ó hory, zazní i ochutnávky z úplně nového alba Fiat Lux, které kapela připravila ke třicátému výročí,“ doplňuje Pavlíček a dodává, že vystoupení Stromboli na Benátské! bude zcela jistě jejich jediným koncertem v severních Čechách.

Podle ředitele festivalu Pavla Mikeze přibyli nově ve festivalovém programu i Chinaski nebo Meky Žbirka. „Oba by měli přijet s novým albem. Chinaski ho již vydali a sklízejí s ním úspěch v podobě platiny za prodej či nejhranější skladby. Na novinku Mekyho Žbirky, která vzniká v legendárních studiích Abbey Road, se netrpělivě čeká. Kromě nich se na našich pódiích objeví například Kamil Střihavka, Lenny, No Name, Desmod, Walda Gang, Wohnout, Xindl X nebo Doctor PP,“ říká Mikez, podle kterého bude novinkou aktuálního ročníku Benátské! i nová scéna zaměřená na náctileté publikum.

Historie STROMBOLI:
Počátky skupiny Stromboli pohybující se na hranicích rocku a nové vlny sahají do jara 1985, kdy vznikla jako původně příležitostná kapela pro živý koncert tria Michala Pavlíčka na festivalu Jazz Praha ve složení kytarista Michal Pavlíček, baskytarista Vladimír Guma Kulhánek a bubeník Klaudius Kryšpín.

V únoru 1986 skupina dostala název Stromboli (inspirováno Pavlíčkovým zážitkem, kdy viděl erupci stejnojmenné sopky). Přibyly dvě členky: vokalistka Bára Basiková (která přišla z Precedensu) a klávesistka Vendula Kašpárková, a Gumu Kulhánka vystřídal Jiří Veselý. Stálým hostem byl i Vilém Čok, který zpíval mediálně nejslavnější skladbu Stromboli Ó hory, ó hory.

Debutové dvojalbum vyšlo v Pantonu pod názvem Michal Pavlíček – Stromboli v roce 1987. Čtyři skladby měly za text básně Christiana Morgensterna v překladu Jiřího Hiršala a ostatní otextovali Zuzana Michnová, Josef Novotný a Vilém Čok. O dva roky později vyšlo u Pantonu album Shutdown. Veškerou hudbu opět složil Michal Pavlíček, texty jsou dílem Martina Němce, Michaela Žantovského, Michala Horáčka a Ondřeje Hejmy.

BENÁTSKÁ

Čtvrtek 23. 7. 2015 až Neděle 26. 7. 2015
od 1199 Kč
Vystupují:
Helloween (DE), Village People (USA), Alkehol, Desmod (SK), Doctor PP, Doga, Gang ala basta, Harlej, Chinaski, Kamil Střihavka, Lenny, Meky Žbirka (SK), Nebe, No Name (SK), Rybičky 48, Stromboli, Škwor, Walda Gang, Wohnout, Xindl X, Žlutý pes, Ivan Hlas, Yo Yo Band, Krausberry, Bluesberry, Honza Kalousek a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |