Narozeniny Radia Wave v MeetFactory

Narozeniny Radia Wave v MeetFactory

06. 01. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio Wave oslaví své 9. narozeniny v sobotu 17. ledna v pražské MeetFactory a opět ve spolupráci se Stimul festivalem. Jako obvykle nabídne domácímu publiku výběr z toho nejčerstvějšího ze zahraniční klubové scény.
Program této speciální výroční události vsází na čtyři zahraniční hvězdy. Přijďte oslavit našich společných devět let!

Nalaďte si Radio Wave online.

Slugabed
Slugabed
Aktuální divoké míchání žánrů na scéně bass music vzývá k báječným dobrodružstvím v krajinách beatů a málokterý současný hudebník se do nich pouští s takovým úspěchem jako Greg Feldwick alias Slugabed. V tvorbě pětadvacetiletého inovátora z anglického Brightonu se mísí dubstep, funk, electro i osmibitové pípání žánru skweee a taneční slast si zde podává ruku se sofistikovanými postupy IDM. Žádný div, že si Slugabeda vyhlédl legendární label Ninja Tune, kde v roce 2012 vydal svůj kritikou chválený debut Time Team. "Je to deska, kde se potkává inovace a hravost." napsal o jeho debutu Pitchfork a podobně zní i jeho živé sety.

Dels
Dels
Zapomeňte na všechny stereotypy spojené s rappery, anglický básník Dels vrací do hip hopu poezii a svobodnou imaginaci. Už před deseti lety si ho John Peel pozval do svého pořadu na BBC a v roce 2008 vydal první singl Lazy, Kieren Gallear aka Dels ale se svojí hudební kariérou nikam nespěchal a nejprve dokončil studium grafického designu. "Nikdy jsem nechtěl být rapperem. Prostě se to stalo. Byl jsem jen vždycky posedlý slovy." říká Dels, jehož alba GOB z roku 2011 a aktuální Petals Have Fallen (2014) spojují lásku k hudbě a grafice a nabízí tak barevný kaleidoskop beatů a introspektivních textů. S nimi navazuje na tradici britského hip hopu v linii Massive Attack a The Street. Ještě dodejme, že Dels spolupracoval se jmény jako jsou Joe Goddard z Hot Chip, Mica Levi/Micachu nebo Bonobo.

Larry Gus
LArry Gus
Originální koláže plné energického groove a divných samplů jsou doménou řeckého producenta, multiinstrumentalisty a zpěváka Panagiotise Melidise, který vystupuje jako Larry Gus. Jako jeden z mála Evropanů patří k elitnímu týmu newyorského labelu The DFA Records (LCD Soundsystem, The Juan MacLean), kde v roce 2013 vydal výtečné album Years not Living. Staromilské rytmy dřevního hip hopu a disco se na něm potkávají s psychedelickým popem, středomořskou lidovou hudbu a vlivy free jazzu šedesátých let nebo postmoderní literatury. Všechno dohromady to dává báječný volnomyšlenkářský mix zábavné hudby bez hranic. Loni se zúčastnil hudebního workshopu Red Bull Music Academy v Tokiu, kde s hudebníky z celého světa strávil nezapomenutelných 14 dní.

RSS B0ys
Temné stránky elektroniky a techna od tajemné dvojice polských producentů, kteří se skrývají za maskami. Původně studiový projekt, který se transformoval na jednu z největších živých senzací a příslibů do budoucna. Jejich vystoupení vzbudilo pořádný rozruch například na festivalu Unsound a do Prahy zavítají vůbec poprvé.

O speciální vizuální projekce se postará kolektiv Lunchmeat.

Na oslavě narozenin Radia Wave se také můžete dozvědět detaily o Red Bull Music Academy, která se letos na podzim uskuteční v božské Paříži. Přihlášky budou ke stažení od 14. ledna do 3. března 2015. Další příležitostí dostat se k informacím bude Red Bull Music Academy Bass Camp, která se v polovině února poprvé uskuteční také v Praze a která přivítá 16 hudebníků z Česka a Slovenska. Kromě workshopů, přednášek a studiových prací pro účastníky bass campu, budou pro hudební fanoušky připraveny dvě Club Nights se zajímavými zahraničními hosty v MeetFactory a Jatkách78. Víc info na: www.redbull.cz/basscamp

Radio Wave opět slibuje party na jakou se nezapomíná. A co je nejdůležitější, vstupné v předprodeji vyjde jen na necelou stovku!

Dodal: Jan Hladonik , ČRo Radio Wave
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

9. NAROZENINY RADIA WAVE

Sobota 17. 1. 2015
Vstup: 99 - 199 Kč
Vystupují:
DELS (UK), Slugabed (UK), Larry Gus (GR), RSS B0ys (PL)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika