Red Bull Music Academy Bass Camp bude v únoru v Praze

Red Bull Music Academy Bass Camp bude v únoru v Praze

08. 01. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Inspirativní hudební workshop pro vybrané talenty z celého světa Red Bull Music Academy 2015 zavítá do Paříže. Ve francouzské metropoli se koná poprvé v šestnáctileté historii. Českým a slovenským hudebníkům ovšem může začít cesta na hudbou nabitých 14 dní ve Francii už v Praze.
Zde se totiž v polovině února poprvé uskuteční pokračování úspěšného projektu Red Bull Music Academy Bass Camp, který se loni konal v Bratislavě.

Loni v únoru se této „lokální akademie” zúčastnila hudebnice Sára Vondrášková aka Never Sol a prodloužený víkend v bratislavskej Cvernovke ve společnosti 15 účastníků z Česka i ze Slovenska, přednášky a workshopy zkušenějších zahraničních i domácích kolegů ji motivovaly k vyplnění přihlášky na „velkou” Red Bull Music Academy do Tokia, kde na podzim strávila nezapomenutelných 14 dní. „Myslím, že tyhle dva týdny mě posunuly hodně v myšlení a uvažování nad hudbou. I když musím říct, že v některých mých názorech mě ještě víc utvrdily a daly mi sílu v to, co dělám. Také mi ukázaly, že otevřenost je to nejdůležitější a ego to nejnebezpečnější,” uvedla Never Sol po návratu z Tokia.

Letos, jak už bylo řečeno, se Red Bull Music Academy Bass Camp Prague poprvé uskuteční v českém hlavním městě. V polovině února se sjede vybraná 16 muzikantů z bývalé federace do prostoru Elektra v Holešovicích. Čtyři dny zde budou mít k dispozici špičkově zařízená studia, zúčastní se přednášek a workshopů a v pátek a sobotu večer si zahrají s pozvanými zahraničními hvězdami na Jatkách78 a v MeetFactory.

Thundercat (Ninja Tune)

A na koho se můžou těšit? Zahrát a předat zkušenosti přijede zástupce londýnského labelu Ninja Tune Thundercat, dvorní baskytarista famózní zpěvačky Erykah Badu a hudebního vizionáře Flying Lotuse, ze sousedního Rakouska přijede další reprezentant značky Ninja Tune Dorian Concept, kterého do Prahy doprovodí parťáci Cid Rim a the cloniOUs.

Dalšími hosty Red Bull Music Academy Bass Camp Prague budou Mathew Jonson z labelu !K7, duo Tiger&Woods a novinářka Lauren Martin spolupracující s britským deníkem The Guardian a hudebním magazínem FACT. Speciálním hostem bude pan Zdeněk Pelc, majitel společnosti GZ Media, který, jak všichni muzikanti dobře vědí, je předním evropským výrobcem datových nosičů a vinylových desek.

Přednášky, workshopy a studia Red Bull Music Academy Bass Camp Prague budou přístupné jen pozvaným hudebníkům, večerní koncerty a party v Jatkách78 a v MeetFactory budou také pro veřejnost.

Unikátní hudební workshop se dotkne také Bratislavy, kde se ve stejném termínu uskuteční Red Bull Music Academy Nights. V klubech KC Dunaj a Nu Spirit vystoupí headlineři Mathew Jonson, Dorian Concept a Thundercat, kteří přicestují z Prahy nebo naopak druhý den pojedou do Prahy. Kromě party se skvělou aktuální muzikou budou v klubech také všechny informace o „akademii“ a možnostech, jak se na ni přihlásit.

Více informací, fotek a videí z Red Bull Music Academy Bass Camp 2014 v Bratislavě najdete na www.redbull.sk/basscamp.

Red Bull Music Academy je unikátní workshop pro muzikanty, producenty, lovce vinylů, zpěváky, MCs, orchestrální skladatele či třeba digitální beatmakery. Bez omezení žánru a profesionality. Mladí lidé se účastní přednášek světových legend, nezapomenutelných nočních jamů, živých vystoupení s tou nejlepší atmosférou a  (spolu)pracují ve studiích pod vedením zkušených mistrů. Akademie je o ojedinělých zážitcích se stejně naladěnými lidmi z různých koutů světa. Hudba může být smysluplnou celoživotní náplní i v Česku. Kreativita je zde jediná měna, hudba, kterou žijeme a za kterou si stojíme.

Na 16. ročník Red Bull Music Academy v Paříži se můžete přihlásit od 14. ledna do 3. března, přihlášku najdete na www.redbullmusicacademy.com.

Další detaily hledejte na www.redbull.cz/basscamp.

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Mathew Jonson (CAN), Tiger & Woods (ITA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika