Smokie oslaví 40 let na scéně

Smokie oslaví 40 let na scéně

30. 01. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Písničky Don’t Play Your Rock ’n’ Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol jsou dodnes hity, jejichž povedené a vemlouvavé melodie mají v uších generace posluchačů. A to i díky oblibě rozhlasových stanic, z jejichž playlistů nikdy nezmizely.
V sobotu 21. února 2015 je ve Velkém sále pražské Lucerny fanouškům naservírují britské glamrockové legendy Smokie. Není bez zajímavosti, že v roce 2015 kapela oslaví 50 let od svého založení a 40 let na scéně! Vstupenky v ceně od 790 Kč jsou exkluzivně v síti Ticketpro. Vstupenky do mobilu lze koupit zde.

Smokie

Začátky Smokie sahají přesně do poloviny 60. let, kdy se na dvoře gymnázia v Bradfordu v britském hrabství West Yorkshire setkávají spolužáci Terry Uttley, Alan Silson a Chris Norman, aby založili první skupinu The Yen. Následovala řada dalších variací kapel s různými jmény jako The Elizabethans nebo Kindness. Až rok 1975 přinesl radikální změnu a spojení s producenty Mikem Chapmanem a Nickem Chinnem přineslo raketový start na hitparádové pozice.  Písnička If You Think You Know How To Love Me dosáhla na třetí příčku britské hitparády a na celém světě se jí prodaly milióny kusů. Pět let jezdili Chris, Terry, Alan s Petem Spencerem za bicími po světě, všude sbírali zlaté a platinové desky a koncertní úspěchy.

Po odchodu Chrise Normana na sólovou dráhu kapela vystupovala se zpěvákem Alanem Bartonem až do roku 1995, kdy při tragické nehodě tourbusu frontman zahynul, Terry Uttley a Alan Silson byli těžce zraněni. I díky podpoře fanoušků se pak kapela po tragické ráně rozhodla pokračovat a od roku 1996 hraje ve stálé sestavě Mike Craft - zpěv, kytara; Mick McConnell - kytara, zpěv; Terry Uttley - basová kytara, zpěv; Steve Pinnell - bicí; Martin Bullard - klávesové nástroje.

Koncert proběhne v sobotu 21. Února 2015 ve Velkém sále pražské Lucerny. Začátek programu, jehož hlavními hvězdami budou Smokie, je v Praze plánován od 20 hodin. Program koncertu rozšíří speciální host - skupina KEKS a také předkapela, která vzejde se soutěže, která je vyhlášena na stránkách pořádající agentury Brnokoncert. Info na www.brnokoncert.cz

Dodal: Ester Eichlerová
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SMOKIE

Sobota 21. 2. 2015
Vstup: 790 - 1590 Kč
Vystupují:
Smokie (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika