Tricky na vrcholu diletanství

Tricky na vrcholu diletanství

10. 02. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Minulou sobotu vystoupil v Lucerna Music Baru Tricky se svým ansámblem. Přivezl do Prahy svou novou desku nesoucí jeho občanské jméno - Adrian Thaws. Ti, co Trickyho naživo už zažili, nebyli překvapení. Bohužel ani příjemně.
Joint a ukázaná záda
Lucerna Music Bar má dlouhodobě problém se zvukem. Řeší se to na barech, řeší se to v diskuzích. Z toho důvodu jsem se Lucerně dlouho vyhýbala, ale Trickyho jsem si nechtěla nechat ujít. Jeho poslední deska mě hodně baví. Žánrově nezařaditelná, pestrá a zábavná. Naposledy jsem ho slyšela loni na slovenském festivalu Pohoda, kde odehrál naprosto neprofesionální koncert, který nezvládl a ze kterého naštvaní lidé přímo prchali. A do smíchu nebylo jeho fanouškům ani tentokrát. Samotný fakt, že si Tricky přímo na pódiu odpálil jointa, už snad nikoho nepřekvapí. Ovšem nějak mi unikl důvod, proč Tricky hrál a zpíval zády ke svým fanouškům. Víte, tohle svého času dělal i Nick Cave se svou první kapelou The Birdhday Party. Cave tento jev vysvětluje tím, že tenkrát na jeho koncerty chodili skinheadi a různí lidé vyvolávající problémy a rvačky. On tím chtěl dát najevo nesouhlas.

Mizérie
Jedním velkým průšvihem byl zvuk. Z koncertu byly nejsilnější basové linky, které však rezonovaly celým klubem a Trickyho hlas naprosto zanikal. Po koncertě se na sociálních sítích spustily vášnivé diskuze o tom, kdo za to nese vinu. Pořadatelská agentura D Smack U Promotion i vedení klubu sice nepovedené ozvučení připouštějí, zároveň si však nad problémem myjí ruce. "Trickyho koncerty jsou nevypočítatelné, je to přece jenom kontroverzní umělec. To je na něm naopak zábavné, ale to, že jeho crew, zejména pak zvukař, bude takový diletant, s tím jsme se ješte nesetkali." uvedla na facebookových stránkách události agentura D Smack U. Vedení LMB se pak ke zvukovým potížím staví takto: "Fyzikální zákony jsou neúprosné, takže takovýto prostor je trochu složitější ozvučit. Záleží pak na samotném zvukaři, jestli si se zvukem kapely v LMB poradí anebo neporadí. V drtivé většině je to v pohodě, ale jsou i případy, kdy se to zvukařovi nepovede, což byl případ včerejšího koncertu. Na obranu Trickyho zvukaře je však nutné podotknout, že Trickyho zpěv není úplně easy na ozvučení." Jakkoliv se od technických potíží klub i pořadatel distancují, jde přeci i o jejich dobré jméno. Před koncertem proběhla zvuková zkouška, možná by pro příště nebyla na škodu kooperace se zvukařem kapely. 

Adrian Thaws
Trickyho zpěvačka působila dojmem, že ji nabrali po cestě z letiště v baru čtvrté cenové kategorie. Texty, které neuměla, se nezdráhala číst z tabletu. Její i Trickyho zpěv se ztrácel v přebasovaném zvuku, publikum se nudilo a nudili se zřejmě i účinkující, kteří třetinu koncertu odehráli potmě. Jedinou světlou chvilkou byla zdařená skladba, kde se chytal Tricky i návštěvníci klubu - 'My Palestine Girl'. Chvíle, od které mělo jít vše vzhůru a lépe se ale nekonala. Celý koncert se časem rozpliznul do ztracena a ani dva přídavky nezachránily akci od aspirace na průšvih roku. Podtrženo sečteno - Lucerna Music Baru se obloukem vyhnout, Trickyho ano, ale jen doma na desce.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRICKY

Sobota 31. 1. 2015
Vstup: 540 - 650 Kč
Vystupují:
Tricky (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika