Mladí muzikanti si užili Red Bull Music Academy Bass Camp Prague

Mladí muzikanti si užili Red Bull Music Academy Bass Camp Prague

16. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V Praze se od pátku do neděle uskutečnil čtyřdenní hudební workshop pro patnáct vybraných mladých muzikantů z Česka a Slovenska Red Bull Music Academy Bass Camp Prague. V holešovickém prostoru Elektra se konaly přednášky, workshopy, večer v klubech Jatka78 a MeetFactory koncerty a parties s respektovanými jmény elektronické scény.
Prostor pražské Elektry se jen kvůli workshopu proměnil z galerie moderního umění v hudební svatostánek s několika špičkově zařízenými studii, která byla pro účastníky Bass Campu k dispozici po celý den a noc, na chodbách jsou hudební relikvie jako sbírka starých kazeťáků, walkmanů nebo výstava vinylových desek.

Red Bull Music Academy Bass Camp Prague

Red Bull Music Academy Bass Camp Prague je menší, lokální vydání věhlasné globální akademie, která se už 16 let koná ve světových metropolích. Pozvánku do české metropole dostalo deset Slováků, které doplnilo pět mladých talentů z Česka. Zkušenosti jim předával rakouský umělec Dorian Concept, Američan Thundercat, bývalý člen hardcoreové skupiny Suicial Tendencies a dnes spolupracovník zpěvačky Erykah Badu, z Berlína přijel kanadský hudebník Mathew Jonson, z Itálie duo Tiger&Woods. Sestavu zahraničních zahraničních hostů doplnil majitel továrny na vinylové desky GZ Media Digital Zdeněk Pelc a česká hudební producentka Sára Vondrášková známá pod jménem NeverSol, účastnice loňské globální akademie v Tokiu.

Red Bull Music Academy Bass Camp Prague

Z náslechů jejich skladeb, které v Praze česko-slovenští muzikanti složili, už teď je jasné, že se v českém hlavním městě sešla opravdu zajímavá a talentovaná skupina producentů. Hudební kompilace z Bass Campu bude na internetu volně ke stažení v horizontu několika týdnů. "Inspirující atmosféra vytváří super kolaborace. Bass camp mi hodně pomohl být tolerantní k ostatním žánrům,” pochvaluje si účast producent Troniq. "Revitalizující návrat do světa dětského hřiště s nejlepšími hračkami a možnost návratu do své hravé podstaty,” doplňuje slovenská producentka Katarzia.

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Mathew Jonson (CAN), Tiger & Woods (ITA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika