Rozhovor s Christian Wunsch k páteční Meganite v Pekelným Baru

Rozhovor s Christian Wunsch k páteční Meganite v Pekelným Baru

17. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pátek 20.2. 2015 v pražském Pekelném baru vystoupí stálice světové trvdé undergroundové technoscény - Christian Wünsch ze Španělska. Máme pro vás poslední důležité informace a rozhovor s Christianem.
Christian vystoupil ve vice jak 20 zemích světa a bezprostředně po pražkém vystoupení ho čeká šňůra v takových místech jako jsou Čína, Korea a Austrálie. Svoje prvé EP vydal v roce 1999, od té doby jich vydal kolem 30 a převážná část se jich objevila na jeho vlastním labelu Tsunami Records. V minulém roce vydal svoj debutové, velmi dobře hodnocené, album „Internal Conversion“ LP, na labelu PoleGroup (Oscar Mullero, Reeko, Exium, Spherical Coordinates, Developer).
 

Jako co-headliner této akce vystoupí nekurovaný král českého techna, legendární dj Agent.

Byl samoukem a všechny dovednosti, které si osvojil, odkoukal od zahraničních DJů, kteří vystupovali v Čechách. První neoficiální párty, na které jsem zahrál, byla Sedloňova rezidentní noc v kladenském klubu 19 v roce 1995.  V letech 1998 až 2002 jsem byl nejčastěji hrajícím DJem u nás. DJ Agent hostoval  v klubech téměř po celé Evropě a jeho vlastní produkce se stávala konkurenceschopnou. S kolegou a kamarádem Džejárem  v roce 2001 poprvé pořádali úspěšný festival Svojšice a později Agent rozjel sérii akcí Technomasters v pardubickém Ideonu, kde vystoupily např. dj Rush CJ Bolland, aj. Od roku 2001 je Agent oficiálním DJem společnosti Pioneer pro Českou a Slovenskou republiku. Nepodléhá trendům a snaží se jít svou vlastní cestou. Zůstává stranou "smetánky" českého dance music.

Support celé akce obstarávají pražští technomatadoři, dj B.One.K, Lamycz v back to back setu se Shimitou a jihočeský technobijec dj Twin.

Akce začíná ve 21.00 hod. a vstup v předprodeji je 120,- Kč, na místě pak 150/200,- Kč.

Kapacita klubu na tento večer bude navýšena a zvukový aparát posílen.

Facebook událsot:  https://www.facebook.com/events/1525351551073625/


Rozhovor s Christian Wünschem

1. Jsi bezesporu jedním z těch umělců, kteří bez jakýchkoli pochybností vyvinuli elektronickou taneční hudbu od konce 90. let do současnosti. Jaké jsou Tvé hlavní postřehy, nebo rozdíly techna a elektronické hudby, koncem 90. let a dnešní doby?
Především díky za Tvé otázky ... Myslím, že techno se rozvíjí samo sebou po celou dobu, ale zároveň vypadá po celou dobu jako cyklus.

2. Vydal jsi několik svých technoeveregreenů, které nemůžou být zapomenuty, jako jsou White Coats, No time to cry, Dummies, atd. a mnoho remixů pro, nebo s Oscar Mullero.
Jaké nástroje jsi použil, a jaký typ hudebních nástrojů či software, jsi použil na produkci Tvého posledního LP Internal Conversion?

No, jak jsem říkal na začátku rozhovoru jsem v tomto businessu už asi 20 let, takže mám spoustu Synths a bicích automatů, miluji je a zároveň je sbírám.

3. A co tvoje nové album Internal Conversion LP, která byla vyšlo loni v létě? Je v něm něco, co ovlivnilo nějaký zvuk skladeb, nebo je to tvůj vlastní styl hudebního cítění?
Ačkoliv mám svůj vlastní styl produkce hudby, vždy se snažím udělat něco nového.

4. Po tvém vystoupení v Praze v pátek, 20.02. se chystáš na 2.měsíční turné po Asii. Kolik klubů, nebo parties máš naplánováno navštívit?
Mám dohodnuté termíny mejdanů v Číně, Koreji a Austrálii ... těším se na to.

5. Často jsi hrál na mnoha českých indoor festivalech jako jsou Orion Hall, Citadela a jedna z Tvých prvních parties byla na legendární Christmas Party. Jaké jsou své vzpomínky na tyto akce?
Miluji Čechy ! Hrál jsem mnohokrát v několika českých městech a vždy to byla dobrá párty !!

6. Co bude obsahovat tvůj " records bag " v pátek, 20.02. v pražském, Pekelném Baru? Bude to nějaká kombinace tvých klasických techno fláků, nebo nějaké tracky z tvého nového LP?
Spousta nových skladeb, a také některé z mého nového alba, a pravděpodobně i některé techno klasiky!

7. Pokud bys měl v životě ještě nějakou možnost volby, byl bys politikem, vědcem a nebo Christian Wünschem?
Hahaha ... Myslím, že bych byl to samé, hudba je můj život a bylo by těžké myslet že budu dělat něco jiného.

8. Co je tvoje číslo jedna? České pivo, české holky, nebo něco jiného?
Český partypeople jsou jedni z mých nejoblíbenějších !!

9. Děkuji za rozhovor a uvidíme se 20.2. v pražském Pekelném Baru.
Já děkuji tobě! Těšíme se, až se zase po letech vrátím do Pekelného Baru
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHRISTIAN WÜNSCH MEGANITE

Pátek 20. 2. 2015
Vstup: 150 - 200 Kč
Vystupují:
Christian Wünsch (Polegroup/ESP), Agent (CZ), B.One.K (CZ), Lamycz vs. Shimita (Technoconnection), Twin (Musis Therapy)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika