Na Flédu míří světová špička trip-hopu - britští Archive

Na Flédu míří světová špička trip-hopu - britští Archive

09. 03. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V Brně se brzy odehraje jeden z nejočekávanějších a produkčně nejnáročnějších koncertů jarní sezóny. Do jihomoravské metropole totiž 17. března přijedou zvukoví perfekcionisti a hvězdy první kategorie Archive, londýnská odpověď na bristolskou scénu, kde dosud kralovali Massive Attack a Portishead.
Kapela, jež úspěšně mísí trip-hop s progresivním rockem, přiveze na Flédu audiovizuální projekt Axiom i živé představení své nové desky Restriction. Kromě unikátní hudební performance se návštěvníci můžou těšit i na doprovodný program v podobě interaktivní projekce Prototyp.

Britští Archive přivezou na Moravu novou desku s názvem Restriction a vystoupení, u něhož se bude tajit dech. Na Flédě promítnou nejen svůj film Axiom, ale také předvedou hudební hru kombinující trip-hop, elektronické experimentátorství a drsnější linky z progressive rocku. „Archive se vyznačují technicky dokonalými vrstvenými zvukovými kolážemi a geniální gradací svých skladeb. Jejich zvukový perfekcionismus a práce s atmosférou pro nás bude velká profesní zkušenost. Pro návštěvníky koncertu to pak bude zážitek, který zjitří všechny smysly a probudí dosud nepoznané emoce,“ upřesňuje David Novotný, dramaturg klubu Fléda.

Brněnská zastávka Restriction tour bude obohacena o světelnou performance, kterou speciálně pro tuto příležitost připravilo uskupení Prototyp. Interaktivní projekce Spilled Out od Jakuba Valtara je inspirovaná tokem a mícháním kapalin. „Promítaná grafika bude tepat jako živý organismus. Projekce bude reagovat na pohyb návštěvníků v předsálí klubu. Instalace tak přetvoří proudění davu v nevšední dynamickou podívanou,“ doplňuje Novotný.

Formace Archive vznikla v roce 1993 a během své existence stihla vydat deset studiových alb. Kapela hudebně lavíruje na tenké hranici mezi trip-hopem, kterou citlivě dolaďuje elektronikou a orchestrálními prvky. Ve Spojeném království na sebe Archive upozornili již svou první deskou Londynium. Tu ocenila tamní klubová scéna i velikáni showbusinessu jako Peter Gabriel. Během svého hudebního vývoje se kapela nejdříve profilovala v dark-trip-hopu ve stylu Massive Attack, později svou tvorbu posunula k psychedelickým až rockově progresivním baladám.
 

Kromě hudebních experimentů nejsou Archive cizí ani filmové projekty. Jejich čtyřicetiminutový film s názvem Axiom sklidil skvělý ohlas u kritiky. V roce se Axiom probojoval se do filmového festivalu Sundance v Londýně. Nejnovější deska kapely s názvem Restricion vyšla před 2 měsíci a hudební komunitu zaujala hlavně svou detailní prací s harmonií zvuku a architektonicky precizní výstavbou tónů.

Cena vstupenek: předprodej 550 Kč/ na místě 630 Kč

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:
Indies, Poštovská 2, Brno
SMSTICKET.cz
GOOUT.cz
TICKETPORTAL.cz

Facebook událost

Dodal: Přemysl Štepánek, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ARCHIVE

Úterý 17. 3. 2015
Vstup: 550 - 630 Kč
Vystupují:
Archive (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika