Portico představí Praze novou desku

Portico představí Praze novou desku

12. 03. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pro Portico byl rok 2014 zlomový. Poté, co kapelu opustil Keir Vine, se rozhodla trojice Bellamy, Fitzpatrick a Wyllie změnit název z Portico Quartet na Portico. Téměř vzápětí oznámili podpis smlouvy s labelem Ninja Tune a novou desku Living Fields, která vyjde 6. dubna.
Jen o měsíc později 5. května přivezou Portico nové album do pražského Lucerna Music Baru. Jako host s nimi vystoupí britský zpěvák Jono McCleery.
 

Jako Portico Quartet ve složení Wyllie, Bellamy, Fitzpatrick a Mulvey debutovali v roce 2007 albem Knee-Deep In The North Sea a hned si vysloužili nominaci na prestižní Mercury Music Prize. Ale časy se mění, obzvlášť když jste tak mladí, jako byli tehdy oni. Wyllie, Bellamy a Fitzpatrick zjistili na začátku roku 2013, že už nejsou spokojení s muzikou, kterou dělají a že už není co dále objevovat. Nastal čas na změnu.

Living Fields je první album obrozených Portico a jestli vám lidé, kteří za ním stojí, přijdou povědomí, v muzice moc společných jmenovatelů nenajdete. Hang drum, saxofon a bicí souprava jsou pryč. Současná hudba Portico klouže na vlně zvukové halucinace, vydává se vstříc dalekým neprobádaným místům a přistává někde mezi strukturovanými popovými skladbami a rozpadajícím se ambientem. Living Fields je plná reverbem nasáklých klavírů, studiového hluku, bicích smyček, jež odměřeně porcují prostor kolem arpeggia synťáků, a elektronické basy.

K nahrávání Living Fields si Portico pozvali trojici vokalistů – Joe Newmana z kapely Alt-J, Jamie Woona a Jono McCleeryho. Výsledek společného snažení Portico a jejich hostů nepřipomíná nic, co produkovala trojice v minulosti. A jak upozorňuje basista Fitzpatrick, nemusí mít album ani nic společného s budoucí produkcí kapely: „Living Fields je jen jedno album. Kdo ví, jaké bude to další? Bereme to krok za krokem.“

Písničky, které nazpíval Jono McCleery, zaznamenaly takový ohlas, že dostal pozvánku vyjet s Portico na evropské turné a samozřejmě nebude chybět ani u nás v Praze. Jono McCleery je anglický zpěvák a skladatel, jenž debutoval v roce 2008 albem Darkest Light. Jeho následující album There Is bylo kritiky popsáno jako Miles Davis, Massive Attack, John Martyn, Fink a Radiohead dohromady v jednom úžasně vyprodukovaném albu.

Ačkoliv nová deska vyjde až na začátku dubna, Portico již zveřejnili hned několik singlů, které můžete slyšet na rádiových vlnách anebo na jejich Soundcloudu.

Vstupenky v předprodeji pořídíte do 15. 3. za 390 Kč + poplatky. Od 15. 3. do koncertu za 430 Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 500 Kč.

Oficiální událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/927993160553142/

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PORTICO

Úterý 5. 5. 2015
Vstup: 430 - 500 Kč
Vystupují:
PORTICO (UK/Ninja Tune), NobodyListen, Pierre Urban
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika