3. Fresh Film Fest 2006

3. Fresh Film Fest 2006

13. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve dnech 30. srpna až 3. září ožijí Karlovy Vary opět filmem, letos už třetí ročník mezinárodní soutěžní přehlídky studentských filmů Fresh Film Fest nabídne divákům celkem 230 filmů.
Do soutěže bylo letos přihlášeno 547 filmů. Výsledkem výběru je 53 filmů z 33 škol a 20 zemí, které se utkají ve třech soutěžních sekcích – hlavní soutěž dokumentárních a hraných filmů, soutěž animovaných filmů a nových forem Theatre Optique, soutěžní výběr V4 (ze zemí Visegrádu). Dalších 80 filmů bude možné vidět v mimosoutěžním oficiálním výběru Panorama v několika blocích. V soutěžní sekci se objeví mimo jiné snímky z francouzské FEMIS, britské NFTS, německé DFFB, španělské ESCAC, mexické CCC nebo finské UIAH, nejexotičtějšími zeměmi v soutěžním výběru jsou Singapur a Hongkong. Českou republiku zastupují v hlavní soutěži hraný snímek režisérky Lenky Wimmerové „Puritptýz“ (FAMU) a dokumentární film Jana Foukala „Na druhé koleji“ (FAMU).

Ve třech festivalových porotách zasednou například - herec Tomáš Hanák, držitel hlavní ceny z 2. ročníku Umeš Vinajak Kulkarni, scenárista a dramaturg Albert Marenčin, autor knih pro děti, ilustrátor, grafik a tvůrce animovaných filmů Petr Sís, organizátor festivalů filmu a moderního umění ve Slovinsku Igor Prassel, zakladatelka společnosti Sixpackfilm Brigita Burger-Utzer, Maria Hatzakou, programová koordinátorka sekce Independence Days na Mezinárodním filmovém festivalu v Soluni (Thessaloniki IFF) nebo vedoucí katedry scenáristiky na britské Národní filmové a televizní škole NFTS v Beaconsfieldu Jan Fleischer.

Pro velký zájem Fresh Film Fest o týden prodlužuje uzávěrku filmové soutěže pro veřejnost. Festival vyhlásil v rámci své aktivní filmové kampaně proti divácké pasivitě soutěž krátkých filmů Film Reflection´06. Takže pryč s pasivitou. Staň se filmovým tvůrcem a návštěvníkem 3rd FFF. Jak? Natoč a pošli svůj krátký film společně s přihláškou do 24. 7. 2006 na adresu Fresh Films, U Zvonařky 14, Praha 2, 120 00 a okamžitě získáváš plně aktivní akreditaci. Tvůrci tří nejlepších filmů postupují do finále, které se odehraje v Karlových Varech, kde každý z finalistů vytvoří svůj krátký film na dané téma. Vítěz získá hlavní cenu – HDV videokameru – Sony HVR – A1E. Ambasadorem soutěže je i pro letošní rok Ondřej Zima.

Fresh Film Fest má jako každý rok výraznou grafickou podobu, které se od počátku věnuje Adéla Svobodová. „První ročník byl čistě typografický. Druhý ročník festivalu na plakátech propagovaly tváře mladých režiséru z celého světa. Festival tak prostřednictvím grafické úpravy získal rozměr reálné akce,“ uvedla Adéla Svobodová. Kampaň 2. ročníku festivalu je v současné době k vidění na Bienále grafického designu v Brně. „Tématem grafiky třetího ročníku je přímo lovo „fresh“. „Představte si plakáty s obětí prostřelenou banánem, diváka s melouny místo rukou, erb festivalu z ovoce nebo dívku s poprsím z pomerančů,“ dodává Svobodová.

Fresh Film Fest se rozhodl výrazně zvýhodnit nakoupení akreditace v předprodeji sítě Ticketpro a e-ticket.cz. Zvýhodněná akreditace stojí tak 190,- Kč. Akce pro držitele ISIC: po předložení ISIC karty druhá akreditace zdarma. Na místě je možné pořídit akreditaci na celou dobu za 390,- Kč a jednodenní lístek za 150,- Kč.

Festival proběhne pod záštitou a s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a JUDr.Petry Buzkové, Ministerstva kultury ČR a Vítězslava Jandáka, Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie, CILECTu a primátora města Karlovy Vary Mgr. Zdeňka Roubínka.

www.freshfilmfest.net

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika