High Contrast: v Čechách letos ještě zahraju

High Contrast: v Čechách letos ještě zahraju

07. 04. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Minulý týden nám do redakce dorazila nabídka, která se neodmítá. Kontakt na rozhovor s jedním z nejžádanějších drum&bass djů tohoto tisíciletí. Lincoln Barrett má rád kontrasty, proto kdysi temnou a agresivní hudbu začal míchat s optimistickými melodiemi a prvky dalších hudebních stylů. Odlišný přístup jej katapultoval na přední místa hitparád i světových festivalů a od vydání debutového alba True Colors de facto určuje další směr vývoje drum&bassu.
Ahoj, jak se máš a kde jsi dnes?
Ahoj, díky za optání. Mám se dobře, jsem zrovna doma ve Walesu a zhruba v polovině stěhování do jiného domu, takže je to trochu hektické teď, ale jinak fajn.

Naposledy jsi u nás hrál na říjnové Hospitality nebo třeba open airu Let it Roll. To jsou poměrně velké akce. V Roxy ale také vystupuješ pravidelně. Preferuješ hraní na velkém festivalu nebo v relativně malém klubu?
Samozřejmě mám rád obojí. Pokud bych hrál jen na jednom typu akcí, asi by mě to po čase začalo nudit. Obojí má své klady i zápory. Hrát venku před tisícema lidí má něco do sebe. Ale obecně nejraději hraju v klubech jako Roxy, protože to jsou místa kde drum&bass vznikl. Taky je to pro mě pohodlnější a hlavně jsem lidem blíž. Na velkých festivalech jsi často daleko od publika a je těžké navázat kontakt.

podívejte se na fotky z Hospitality 2014

Pátek v Roxy je beznadějně vyprodán. Byl vyprodán již 3 týdny zpět. Pro ty bez vstupenek - myslíš, že tě budou mít šanci u nás ještě letos slyšet?
Aha, tak to je super! Nevím jestli se to už smí říkat nebo ne (smích). Ale....ale ano, určitě ještě letos budu hrát v České republice.

Vystudoval jsi filmovou školu, také jsi si sám režíroval, filmoval i stříhal některé videoklipy. Projekce k hraní si rovněž připravuješ sám?
Tohle je něco na čem stále pracuji a přemýšlím nad tím. Už jsem mnohokrát zároveň hrál i ovládal dění na velkém plátně. Ale projekce si vybírám sám a to mi zabere spoustu času. Potřebuju najít způsob, který by dával smysl. Abych netrávil čas kdy mohu skládat hudbu vymýšlením videí. Ale snad to v budoucnu ještě doladíme.

Někde jsem četl, že máš dokonce i napsaný celovečerní film. Něco ve stylu Kill Bill s rockabilly postavama a akorát potřebuješ někoho, kdo by zaplatil natáčení.
No ne tak úplně, je to spíš moje vášeň, jedna z věcí, kterou chci už od dětství udělat. Určitě jednou natočím film, ale nevím kdy to bude, prostě až to dám všechno dohromady.

Kdy jsi naposledy navštívil drum&bass párty jako návštěvník? Ne jako umělec.
Často i když někde hraju se jdu projít do davu abych nasál atmosféru noci z perspektivy diváků. Myslím, že je to důležité. Nevidět to vše jen z pohledu dje a taky protože když hraješ tak dlouho, mohl bys zapomenout proč vlastně lidi na tyhle párty chodí.

fotky z Hospitality 2011 v Roxy

Řekl bych, že postupem času chodím méně na akce kde nehraju, občas zajdu na nějakou menší párty. Rád znovu zažívám ten pocit, že jdu ven jen kvůli tomu si poslechnout hudbu.

A tančíš tam?
Ano, když se mi líbí hudba, tak rozhodně tančím!

Za loňský rok - jací producenti v drum&bassu stojí podle tvého názoru za pozornost?
Tak třeba chlápek, který žije taky ve Walesu. Říká si BMotion, vydal teď pár věcí u Viper Recordings, mám hodně rád jeho tvorbu. Hospital právě podepsali smlouvu s Hugh Hardie, ten dělá dobrej liquid funk. A vlastně i s Urbandawn z Brazílie, další člověk, který produkuje moc zajímavé věci.

High Contrast na Bush v Roxy 2008

Spolupracoval jsi se zásadními postavami elektronické hudby. Jmenujme Underworld, Tiësto. Probíhají aktuálně nějaké společné projekty?
Nedávno jsem spolupracoval s dj Fresh, společný release budeme mít myslím na konci léta.

Minulý měsíc jsi vydal první remix, který není drum&bassový. Bylo to pro tebe těžké po tolika letech co jsi produkoval „pouze“ drum&bass? Držet odlišné bpm...
Veřejnost mě bere jako čistě drum&bass dje, ale já vždy skládal všechny možné hudební styly. House, hip-hop a dokonce i techno. Akorát to nevydávám, mám je doma jako dema. Drum&bass vždy převažoval. Je fajn, že tohle konečně vyšlo.
 

Když lidi chtějí High Contrast remix, očekávají dnb. Tentokrát mi řekli, abych to udělal po svém, že to ani nemusí být drum&bass. A na tu rockovou skladbu mi prostě pasovalo 100 bpm. Nevím, jestli je to house, ten je většinou ještě tak o 20 bpm jinde. Každopádně mě tohle remixování bavilo a jsem velmi rád, že na to jsou pozitivní reakce.

Máš nějaký vzkaz pro šťastné fanoušky, kteří mají vstupenky na pátek do Roxy?
Jasně, opravdu se těším že vám budu moci zahrát. Česká republika vždy byla mým druhým domovem, je skvělé se k vám vracet a doufám, že si show zase pořádně užijete.

http://www.highlycontrasting.com
https://www.facebook.com/highcontrastuk
https://twitter.com/HighContrast

PS: Na facebook události akce stále ještě můžete soutěžit o ovlné vstupy.

A na jaký drum & bass můžete dále zajít do Roxy?
Sesterský laebl Hospitalu Med School se vám přestaví 15. května, vystoupí Etherwood, Keeno, Anile, BOP, Mullett doplnění o MC Ruthless.

Dnes navíc Roxy potvrdila na 12. června Jon Stanley aka Cyantific - jeden z mála producentů, který kombinuje vše, co tyto špičkové labely reprezentují: melodičnost Hospitalu, údernost RAMky a rozmanitost Viperu. Do Prahy přijede představit svou novinku High Water Mark a materiál z připravovaného alba.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HIGH CONTRAST

Pátek 10. 4. 2015
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
HIGH CONTRAST (UK), Akira (let it roll), Hellsmith (Gangster Trippin), 2K & Sweg (shadowbox), Adam Cloud, JB
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika