Krmítko pro (d)uši: Jungle

Krmítko pro (d)uši: Jungle

13. 04. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Jasně, všichni to známe. Probudíme se, venku už je ostré světlo, jazyk se lepí na patro, hlava třeští a mlhavé vzpomínky se začínají pomalu zaostřovat. Co se dělo minulou noc? Tančilo se! S první deskou londýnské formace Jungle se vám to stane, ani nevíte jak.
Jungle // Jungle

XL Recordings // 2014

Recenze:
Vendula Říhová

Tracklist:
1. The Heat  
2. Accelerate
3. Busy Earnin
4. Platoon
5. Drops
6. Time
7. Smoking Pixels
8. Julia
9. Crumbler
10. Son of a Gun
11. Lucky I Got What I Want
12. Lemonade Lake

Deska jakoby navazovala na nejslavnější éru newyorského klubu 54. Vidím Michala Jacksona, který byl ještě černý. Vidím Andyho Warhola a Edie Sedgwick na kolečkových bruslích. Grace Jones, koně, andělská křídla, spousta vodky. Dvanáct tracků oděných do třpytivých flitrů. Známé pravidlo, že móda, umění, hudba a design se neustálé opakují a vrací, se opět potvrdilo. Sázka na 70. léta vyšla, dnes mají Jungle na Youtube sledovanost v řádech milionů.

Vendula s deskou Jungle v Musictown Record Store

Sedmičlenný band, volně navazuje na své soulové předky. Přesto deska působí svěže a moderně. Jednotlivé tracky jsou pak oblečené do různých sfér vlivu – tu jeden funky, další R’n’B a dokonce disco. Tyto jejich hudební preference se koneckonců promítají i do vizuálů, videí a celkové image kapely. Něco takového tu dlouho chybělo a Jungle zaplnili díru na hudebním trhu. Stačí se podívat na jejich videoklip k písni Busy Earnin – nemáte pocit, že něco takového tu naposledy bylo v 90. letech?
 

Při poslechu této jejich prvotiny se vlním v bocích. Dá se říct, že album je to opravdu taneční. Za sebe doporučím tyto vhodné aktivity k poslechu: jízda na trekových bruslích, pití koktejlů, domácí afterparty, úklid nebo aerobic v retro oblečcích. Díky tomuto čerstvému větru, jenž vane z historie, zaručeně objevíte nový rozměr vesmíru.

Hodnocení:
Vendula: 7/10
Marek: 7/10
Jakub: „Je sexy!“ 8/10
Martin: 7/10

Kdo pro vás bude hodnotit desky?
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KRMÍTKO PRO (D)UŠI

Pondělí 8. 4. 2019
Vystupují:
Novinář Martin, DJ Iob aka Eib (Marek), Majitel obchodu Jakub, redaktorka Vendula
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika