FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hip Hop Kemp hlásí další sólové interprety

Hip Hop Kemp hlásí další sólové interprety
13. 04. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Kemp je týmová záležitost. Přesto dneska s radostí mrknem na várku sólistů. Na partu, co se za nikoho neschovává a ke krocení mikrofonu nikoho dalšího nepotřebuje. Máme pro vás dávku microphone champions a je jedno, jestli reprezentujou Petržalku, Strašnice, Brooklyn nebo Elblag. Každej po svým, každej trochu jinak, ale jak krutý, tak aktuální jsou všichni. Nový desky, hudební ceny, trní očekávání, nádech fenoménu... to je jejich společnej jmenovatel.
Jak se pozná rozdíl mezi bublinou a hypem? No, bublina je třeba veliká, ale je to s ní jak s chvilkovým poblouzněním. Pěkný, ale když praskne, nezbude nic. Co se počítá, je hype, kterej obstojí v testu časem. A pokud jde o čas, na ten si Majk Spirit se svým druhým sólo albem rozhodně dal. Ypsilon ladil přes 3 roky. Y je venku 2 týdny, jak obstojí v testu časem se teprve ukáže. Že by to ale padlo? Splasklo? Vůbec. Očekávání jsou největší a hype? Jo, ten je tu zas a stále.

Majk Spirit

Jedinej Čech, co žije na 140 Grime street. Nová deska P's & Love. Formální razítko na úspěch – rapovej Anděl za ní. Dalo by se říct: „Smack to dokázal“. Těžko říct, jestli má ale čas a chuť se zastavit a přemejšlet, že by mohl. Zastavit. Spíš se totiž dál řítí do schodů jak Rocky Balboa a čeká na výzvy, co čekaj dál. Výzvy tak trochu svýho vlastního závodu.

Jestli to dnes občas vypadá, že se rap stal oborem zralých páprdů a začíná se s ním po třicítce, furt se najdou i výjimky. HD aka HDBeenDope z Brooklynu je jednou z těch nejzářivějších. Kluby ovládal z pódia dřív, než mu v nich nalili na baru. Je mu dvacet, rýmuje, produkuje, vydává mixtapes, chystá album, flow jak hovado, styl mocnej, nasáklej chmurným devadesátkovým feelem a rapovej trůn New Yorku by se taky mohl otřást... Třeba je to novej Joey, třeba ne. Určitě ale bude na letošním Kempu minimálně tím, čím byl loni Dillon Cooper.

„Komplexní rýmová schémata. Flow. Sofistikovaná hra se slovy. Hledání nových vokálních a rytmických řešení“... to zní jak hodně špatná tiskovka přeložená google translatorem tam a nazpátek, co? A přitom přesně takhle definuje svůj pohled na rap jeden z jeho polských fenoménů – VNM. Poláci ho milujou. Pro přívlastky na koho je polskou odpovědí se červenobílí sousedi umí rozvášnit, rozpálit do červenoběla a bájit o Drakeovi, Kendrickovi, J.Coleovi... no, tyhle přirovnání přes louži. Každopádně týpek z Prosto labelu je namáklej velice, na výchoďáka úplně zápaďácky.

To už jste hotový a nemáte žádnej amér? Hotový, ale máme a nejen amér. Jména, co nikdo nezná? I jména, co zná úplně každej. A tohle byl teda ten slibovanej mlaďas? No hele, nebyl. Kdo to byl? Kdo zatím chybí, ať se přihlásí. Tak zase v pátek. Jedem bomby.

Hip Hop Kemp 2015:
RUN THE JEWELS /USA/
YELAWOLF /USA/
PRHYME (DJ Premier & Royce Da 5'9”) /USA/
HOPSIN /USA/
DOPE DOD /NL/
GANG STARR FOUNDATION (Jeru The Damaja, Big Shug, Lil Dap of Group Home) /USA/
KONTRAFAKT /SK/
MAJK SPIRIT /SK/
BIGG BOSS SHOWCASE (Vladimir 518, La4 & DJ Wich, Orion, DJ Mike Trafik, James Cole, Refew) /CZ/
SMACK /CZ/
HDBEENDOPE /USA/
VNM /PL/
PRO8L3M /PL/
SODOMA GOMORA /CZ/

Dodal: Nikol Poselová, Beni production

HIP HOP KEMP

Pátek 21. 8. 2015 až Neděle 23. 8. 2015
Vystupují:
Joey Bada$$ (USA), RUN THE JEWELS (USA), YELAWOLF (USA), PRHYME (DJ Premier & Royce Da 5'9”) (USA), HOPSIN (USA), DOPE DOD (NL), GANG STARR FOUNDATION (Jeru The Damaja, Big Shug, Lil Dap of Group Home) (USA), KONTRAFAKT (NL), MAJK SPIRIT (SK), BIGG BOSS SHOWCASE (Vladimir 518, La4 & DJ Wich, Orion, DJ Mike Trafik, James Cole, Refew), SMACK, HDBEENDOPE (USA), VNM (PL), PRO8L3M (PL), SODOMA GOMORA a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
petromilie skopalovic | 22. 08. 2015 | 06:35:21
Daji se sehnat1denni vstupy

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |