FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

The Wombats dalším jménem Fingers Up

The Wombats dalším jménem Fingers Up
14. 04. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Fingers Up se ve svém pátém ročníku zaměřil na zahraniční kvalitu. Do Mohelnice přijede kromě dánské zpěvačky MØ také britská indie-rocková kapela The Wombats nebo němečtí Pool.
Žánrové kapely nejsou jediným tahákem festivalu, ten sází i na nevšední tématické zážitky a zkušenosti z gastronomie, sportu, umění nebo třeba módy. 
 

Pátý ročník festivalu Fingers Up bude ve srovnání s jinými tuzemskými festivaly netradiční. “Za uplynulé čtyři ročníky jsme získali velmi cenné zkušenosti, které chceme tento rok zúročit. Rozhodli jsme se uspořádat přelomový ročník. Jsme přesvědčeni, že festival není jen o kvalitní hudbě, ale také o skutečně nových a netradičních zážitcích, objevování, přátelství a emocích. Uděláme proto maximum, aby zrovna náš festival byl tím, ze kterého se vám jednoduše nebude chtít zpět domů,” říká Petr Elgner,  jeden z pořadatelů festivalu.

Festival Fingers Up bude odlišný také svým areálem. Celý víkend totiž návštěvníci stráví v Morava Mohelnice Campu, který nabízí například několik druhů ubytování, včetně chatek pro více osob, vlastní bazén nebo restauraci.

Fingers Up 2015 proběhne 7. - 8. srpna, kde kromě zmíněných interpretů vystoupí například indie rockeři Bilderbuch (AT), rockoví Kensington (NL) nebo populární Fickle Friends z Anglie. Z Čech uvidíte například Vypsanou fixu,  pop-punkové Rybičky 48 a O5&Radeček. Kompletní line-up a více informací naleznete na www.fingersup.cz. Vstupenky lze zakoupit na serveru GoOut.cz.

O festivalu Fingers Up
Hudební festival Fingers Up se chce vymanit ze stereotypu, který vládne na české hudební scéně. Klade důraz na atmosféru, zážitky a hlavně emoce. V následujícím ročníku 2015 se chce definitivně  odlišit od ostatních festivalů a návštěvníkům nabídnout neobvyklé možnosti, jako workshopy s kapelou, jídlo ve vysoké kvalitě a od místních dodavatelů, street art, fashion market, spousty sportovních zážitků nebo třeba možnost ve volbě ubytování. Fingers Up je žánrový, nevšední a přestavuje především zahraniční kapely.

O The Wombats
Indie rockové trio z hudební bašty Liverpoolu skočilo do hudebního světa doslova po hlavě. Hned jejich první desky A Guide To Love, Loss & Desperation se prodalo více než 300 000 kopií. Následovalo hudební ocenění (vítěz NME Award for Best Dencefloor Filler 2008) a více než  milion návštěvníků jejich debutového tour. To vše z nich rázem udělalo hvězdu světového formátu. Singly Kill The Director, Moving To New York nebo Let’s Dance To Joy Division si získaly davy posluchačů. Od té doby se hudba The Wombats posunula z čisté kytarovky k elektronickému indie, což dokazuje jejich druhá deska This Modern Glitch s hity jako Jump In To The Fog nebo Tokyo. Třetí studiová deska Glitterbug vychází 13. dubna 2015 a The Wombats se znovu o kousek přibližují k elektronické taneční hudbě, což dávají najevo třetím singlem Give Me A Try, kterým se (mimo jiné) pokusí zbořit i festival Fingers Up.

Dodal: Štěpán Farkas, Fource Entertainment

FINGERS UP

Pátek 7. 8. 2015 až Sobota 8. 8. 2015
od 690 Kč
Vystupují:
MØ, Bilderbuch, The Wombats, Pool, Vypsaná Fixa, Kensington, No Name, Fickle Friends, Rybičky 48, No Distance Paradise, Holden Caulfield, Calm Season, O5&Radeček
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |