FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

11Let.eu zdarma na Střeleckém ostrově

11Let.eu zdarma na Střeleckém ostrově
22. 04. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ve čtvrtek 7. května 2015 se na Střeleckém ostrově v Praze u příležitosti Dne Evropy a jedenáctého výročí vstupu České republiky do Evropské unie uskuteční festival.
Open air akce s oficiálním názvem 11LET.EU začne ve 13:00 a návštěvníkům nabídne dvě podia se zajímavým programem. Hudební fanoušci se mohou těšit na koncert skupin J.A.R., Kieslowski a Carnival Youth. Nebude chybět program pro děti ani diskuze o evropských hodnotách a rozvojové spolupráci.

Oslavy výročí vstupu České republiky do Evropské unie a Dne Evropy (který připadá na 9. května) se ponesou v duchu multižánrového festivalu pod širým nebem. Prostor Střeleckého ostrova se promění ve festivalový areál plný zajímavého programu pro širokou veřejnost. Na své si přijdou fanoušci hudby, dobrého jídla a při divadelním představení i děti.

Střelecký ostrov

Asi nejvýraznějším jménem v hudebním programu je česká funková formace J.A.R. Legendární skupina, která na hudební scéně působí již 26 let, si za dobu svého působení získala srdce mnoha fanoušků a právem patří mezi tuzemskou hudební špičku. Dalším vystupujícím bude duo Kieslowski – hudební projekt, který příjemnou formou zpestřuje a občerstvuje stojaté vody české populární hudby. Třetím hostem budou lotyšští indie rockeři Carnival Youth.

Dobrou zprávou pro sportovní fanoušky je skutečnost, že ani na festivalu nepřijdou o možnost sledovat Mistrovství světa v ledním hokeji. Před zahájením hudebního programu budou totiž moci na hlavním podiu sledovat zápas českého týmu s národním mužstvem Francie.

U informačních stánků můžou návštěvníci festivalu nejenom získat informace o členství České republiky v Evropské unii, ale mohou se také zúčastnit vědomostních soutěží a ověřit tak své znalosti, případně se mohou zapojit do diskusí o tom, které hodnoty sdílíme s ostatními členy Evropské unie. Velvyslanectví a kulturní instituty členských států EU ve stáncích představí život svých obyvatel, jejich kulturu a kulinářské speciality své země.

Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice, k obsahu festivalu dodal: „Festival nenabízí jen způsob, jak příjemně strávit jarní odpoledne na krásném místě ve středu Prahy, ale nabízí i jedinečnou příležitost ochutnat Evropu. Festival je určen pro všechny, malé i velké, kteří mají zájem o zábavu nebo o informace k Evropské unii a jejich členských státech. Festival můžete jen projít, ale klidně se můžete zdržet a zaposlouchat se do muziky, nebo diskutovat o tom, co nás v Evropě již jedenáct let spojuje.“

Oslava vstupu České republiky do EU bude patřit také dětem. Pro ně a jejich rodiče bude na druhém podiu připraven zajímavý program v podobě divadelních představení. Půjde o loutkové divadlo v podání Anny Novákové Kopecké a Rostislava Nováka staršího. Ti, jakožto pokračovatelé tradice a odkazu legendárního loutkáře Matěje Kopeckého, představí pohádkové inscenace O kohoutovi a slepičce a Krabičková.

Kompletní informace o festivalové oslavě výročí vstupu České republiky do Evropské unie naleznete na www.11let.eu Program začíná ve 13:00 a končí ve 22:00. Vstup na ostrov je zdarma.

Dodal: Martin Zvoníček, Blue Gekko
11LET.EU

11LET.EU

Čtvrtek 7. 5. 2015
zdarma
Vystupují:
J.A.R., KIESLOWSKI, CARNIVAL YOUTH [LV]
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |