FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program festivalu Cultural Reggae Vibez

Program festivalu Cultural Reggae Vibez
18. 05. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Spolek Prove již 14. let pořádá festival v Hořicích zaměřený na reggae, dub, dancehall, world music, raggajungle apod. styly. Stejně jako roky minulé bude festival probíhat druhý červnový víkend  12. – 13. 6. s oblíbeným čtvrtečním rozjezdem na druhé stage.
Na festivalu vystoupí 12 kapel a na 25 soundsystemů a projektů z 8 zemí. Hlavní scénu rozjedeme v pátek v 17 hodin. Areál festivalu se nachází na unikátním místě uprostřed lesa v prostoru bývalého pískovcového lomu U sv. Josefa. Nejen díky tomu můžete na našem festivalu zažít neopakovatelnou atmosféru. Nenajdete u nás žádné cateringové firmy ani reklamy nadnárodních společností. Chceme ukázat, že je možné dělat "festival jinak" - bez sponzorů, reklamních stánků, filtrových cigaret nebo tvrdého alkoholu, ale je nutno připomenout, že bez dobrovolníků bez nároku na honorář a s hlubokým nadšením k hudbě by nekomerční duch festivalu nebylo možné udržet. Kromě kvalitní hudby na dvou podiích si můžete užít i dobré jídlo, pití, čajovnu a dětský koutek. Do areálu vede cyklostezka, která pokračuje na přírodní koupaliště Dachova a do přírodní galerie soch.

V minulosti na festivalu vystoupilo mnoho úspěšných světových umělců z Evropy, Afriky i Jamaiky. Snažíme se návštěvníkům nabídnout nejen známá jména, ale i kapely nebo projekty, které v České republice vystupovaly poprvé.

Ani letos tomu nebude jinak! Po několika letech se nám plní sen. Do Hořic přijede legenda Transglobal Underground. TGU vznikli na začátku 90. let a svoji dráhu odstartovali singlem „Temple Head“. Tento track je proslavil po celém světě, ale pro mnoho lidí to bylo něco úplně nového a ne vždy byli TGU pochopeni.  Přesto si  nacházejí fanoušky napříč kontinenty. Na jejich prvních albech je se svým úžasným hlasem doprovázela zpěvačka Natacha Atlas.



Dalším vystupujícím bude polský DJ a producent Dreadsquad, který sbírá úspěchy nejen v Evropě, ale také v Japonsku a dalších zemích. Spolu s ním vystoupí přední polský Mc Diego Cichy Don. Francii budou reprezentovat Tribuman, Red Eyes Band nebo sólový projekt Gill´us  a Loic DeNiro. Velkým lákadlem jsou také Riddim Colony z Maďarska - úspěšná kapela, se kterou hostují přední světové hvězdy reggae a dancehall. Kvalitní hudební zážitek nám také nabídnou Fusion Eichler Trio, kteří přijedou z Alžíru a karibských ostrovů Trinidad & Tobago. Z Mexika přijede Lengualerta, uznávaný zpěvák, který ve svých textech popisuje politickou situaci nejen v Mexiku. Na svojí tour se u nás zastaví slovinská kapela Raggalution. Z českých luhů a hájů se představí čerstvý držitel ceny "Anděl" za desku "Zázraky" Mr. Cocoman & Solid Vibes a opět nás navštíví Aneboafro, Jahtec Jammin Job´ a další...

Main stage: Transglobal Underground (UK), Riddim Collony (HU), Tribuman (FR) + Dj Amma & Jahsoul, Fusion Eichler Trio (Trinidad & Tobaco, Alžír), Red Eyes Band (FR), Lengualerta (MEX), Raggalution (SLO), Mr. Cocoman & Solid Vibes, Gill´us (FR), Aneboafro, Jahtec Jammin’ Job, Racoon´s, Chaotic, Rising Spirits, Lenin Krevic (SK), Loic DeNiro (FR), Shakk- Attack, Petr Míkovec, Jakub Johánek & Dj Thematique in dub.

Soundsystem stage: Dreadsquad & Diego Cichy Don (PL), Splendid Sound (PL), Dasha Fyah + Mc Katty Gyal Kenta, Coltcha United + Mikael (PL), Peeni Walli, Raggaultras, Urban Robot, Dub From The Ground, Jah Army, Concrete Safari, Saigon Project, Negast - Smarty, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, King Sound Steppaz, Mighty Souljahs, Mike34 meet Chaka Sound, Jahmusic Lightaz

Dodal: Martin "Soda" Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 11. 6. 2015 až Sobota 13. 6. 2015
450 - 550Kč, předprodej na ticketon.cz
Vystupují:
Transglobal Underground (UK), Riddim Collony (HU), Tribuman + Dj Amma & Jahsoul, Fusion Eichler Trio (Trinidad & Tobaco, Alžír), Red Eyers Band (FR), Lengualerta (MEX), Raggalution (SLO), Mr. Cocoman & Solid Vibes, Gill´us (FR), Aneboafro, Jahtec Jammin Job´, Racoon´s, Chaotic, Rising Spirits, Lenin Krevic (SK), Loic Deniro (FR), Shakk- Attack, Petr Míkovec, Jakub Johánek & Dj Thematique in dub, Dreadsquad & Diego Cichy Don (PL), Splendid Sound (PL), Dasha Fyah + Mc Katty Gyal Kenta, Coltcha United + Mikael (PL), Penni Walli, Raggaultras, Urban Robot, Dub From The Ground, Jah Army, Concrete Safari, Saigon Project, Negast- Smarty, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, King Sound Steppaz, Mighty Souljahs, Mike34 meet Chaka Sound, Jahmusic Lightaz
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |